Πρόβλεψη στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για ήπιες συντηρήσεις, παρά τις σοβαρές φθορές

Παραμελημένα τα δημοτικά αλσύλλια

Με ποσά που δεν επαρκούν ούτε στοιχειωδώς για τη βελτίωση και αναβάθμιση των δημοτικών αλσυλλίων, επιχειρεί ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης να συντηρήσει τη σημερινή εικόνα τους, παρά τα αυξημένα προβλήματα και τις μεγάλες φθορές που αυτά έχουν υποστεί με τα χρόνια.

Δημοτικό κηπάριο Αγίου Νικολάου, Μεταμορφώσεως, αλλά και αλσύλλια σε διάφορες συνοικίες της Ερμούπολης, όπως ενδεικτικά στις θέσεις Βαπόρια, αλλά και στη Δόξα παραμένουν στο έλεος της μανίας του χρόνου, αλλά και πολλές φορές στο “έλεος” της ασυνειδησίας των πολιτών, με την εικόνα τους να τείνει ολοένα και περισσότερο “φθίνουσα”.

Σπασμένα μαρμάρινα τοιχία, αποκόλληση πλακών και καταστροφές στους εσωτερικούς χώρους τους, “πρωταγωνιστούν” στη “ματιά” των κατοίκων και των επισκεπτών της Σύρου, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει προγραμματισθεί η ελάχιστη δυνατή παρέμβαση σε επίπεδο εργασιών αποκατάστασής τους.

Με τα μικρά ποσά που προβλέπονται στην αναμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος, η οποία και ψηφίστηκε χθες στο δημοτικό συμβούλιο, μοναδική δυνατότητα που μοιάζει να έχει σήμερα ο Δήμος είναι η ήπια συντήρηση στο πράσινο που διαθέτουν, προκειμένου η γενική κατάστασή τους να μην αποπνέει παντελή εγκατάλειψη.