Προγραμματισμένες εργασίες ψεκασμών στους φοίνικες της πλατείας Μιαούλη, από τους αρμόδιους εργάτες του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

Πρόληψη απέναντι σε νέες απώλειες...

Την ιδιαίτερη ομορφιά των φοινίκων και των φοινικοειδών επιχειρούν να προασπίσουν οι αρμόδιοι εργάτες της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, προβαίνοντας στις απαραίτητες εργασίες ψεκασμών προκειμένου να αποφευχθεί η “προσβολή” τους από έντομα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, σε μηνιαία βάση αναπτύσσονται οι σχετικοί ψεκασμοί σε κατάλληλα σημεία των συγκεκριμένων φοινίκων και μάλιστα σε κεντρικά σημεία της πόλης, ώστε να μην υπάρξουν επιπλέον “απώλειες” στην “καρδιά” της Ερμούπολης.

Ειδικότερα, χθες το πρωί ανάλογη φροντίδα υπήρξε για τους φοίνικες της πλατείας Μιαούλη, οι οποίοι “συμπληρώνουν” την εντυπωσιακή εικόνα του Δημαρχιακού Μεγάρου και των μικρών κηπάριων μπροστά από τους ισόγειους χώρους του. Με τη συνδρομή γερανοφόρου οχήματος, οι εργάτες προχώρησαν σε αφαίρεση όποιων τμημάτων τους διαπιστώθηκε πως είχαν “αρρωστήσει” ενώ κατά κύριο λόγο τα δέντρα ψεκάστηκαν εκ νέου προκειμένου να διατηρηθούν υγιή και να αντέξουν απέναντι στα έντομα που “επιθετικά” έχουν καταστρέψει κατά τη φετινή χρονιά πολλούς φοίνικες στο νησί.

Όπως σημείωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Μάριος Βουτσίνος, οι εν λόγω εργασίες πραγματοποιούνται σε μηνιαία βάση σε αρκετά κεντρικά σημεία της Ερμούπολης, όπως πλατείες και κηπάρια, καθώς όμως και στο Κίνι.