Στίγματα σε επιφάνειες δρόμων και πεζοδρομίων της Ερμούπολης

Καμία προσοχή στη μεταφορά απορριμμάτων

  • Τρίτη, 15 Μαΐου, 2018 - 06:14
  • /   Eνημέρωση: 15 Μαΐου. 2018 - 21:00

Υποβαθμίζεται συνεχώς η εικόνα πεζοδρομίων και αρκετών μεγάλων τμημάτων δρόμων κυρίως στο παραλιακό μέτωπο της Ερμούπολης, όπου η μεταφορά σακουλών απορριμμάτων και λιπαρών υγρών από επιχειρήσεις εστίασης δεν πραγματοποιείται με προσοχή.

Παρά τις συνεχείς επισημάνσεις κατά το παρελθόν από την πλευρά του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου σχετικά με τον τρόπο που οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι πολλών επιχειρήσεων μεταφέρουν τις σακούλες προς τους κάδους για να τις απορρίψουν προκειμένου να μη μένουν στίγματα που με δυσκολία απομακρύνονται, ωστόσο, ορισμένοι συμπολίτες μας δεν επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή, με αποτέλεσμα μεγάλες επιφάνειες να “ποτίζουν” με τα λιπαρά υγρά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το σημείο της παραλίας στο ύψος της οδού Κέας που έχουν τοποθετηθεί μεγάλοι κάδοι, όπου διαπιστώνεται πως σημαντικό τμήμα της ανάπλασης δεν έχει “γλιτώσει” από τα υπολείμματα λιπαρών υγρών που “τρέχουν” από τις σακούλες.

Παρόμοια εικόνα συναντά κανείς και στη θέση Νησάκι πλησίον της παραλίας “Κύματα” όπως επίσης και στη θέση των κάδων της πλατείας Τσιροπινά.

Δεδομένης της αύξησης της επισκεψιμότητας προσεχώς, αλλά πρωτίστως της ανάγκης διατήρησης περιποιημένης της εικόνας των κεντρικών σημείων της πόλης, αξίζει οι επιχειρηματίες να δείξουν υπευθυνότητα.