Αίτημα της Τοπικής Κοινότητας Ποσειδωνίας για τον δρόμο κατά μήκος της παραλίας Βούλγαρη

Να εξετασθεί η δυνατότητα διαπλάτυνσης

  • Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, 2018 - 06:14
  • /   Eνημέρωση: 4 Σεπ. 2018 - 0:00

Την ασφάλεια των οδηγών του συνόλου των οχημάτων, των δικύκλων και των μέσων μεταφοράς (λεωφορείων) προτάσσει η Τοπική Κοινότητα Ποσειδωνίας αναφορικά με τον δρόμο της παραλίας Βούλγαρη, τα μέλη της οποίας ζητούν να εξετασθεί η δυνατότητα διαπλάτυνσης του.

Συγκεκριμένα, κυρίως κατά την καλοκαιρινή σεζόν, διαπιστώνονται μεγάλα προβλήματα στην απρόσκοπτη διέλευση των οχημάτων, καθώς η ταυτόχρονη πορεία τους από αντίθετες κατευθύνσεις καθίσταται έως και αδύνατη, αφού το πλάτος του δρόμου και μάλιστα σε κάποια συγκεκριμένα σημεία, δεν ευνοεί την συνύπαρξή τους.

Δεδομένης δε και της επισκεψιμότητας που παρατηρείται καθώς και του όγκου (των οχημάτων) που διέρχεται από την κεντρική οδό κατά μήκος της παραλίας Βούλγαρη, η αρμόδια Τοπική Κοινότητα ζητά την εξέταση του αιτήματος διαπλάτυνσης της εν λόγω οδού, όπως και της εκπόνησης σχετικής μελέτης.

Θα πρέπει να αναφερθεί πως η Κοινότητα καταγράφει το αίτημά της στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019 και το προωθεί στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, η οποία από την πλευρά της οφείλει να εξετάσει συνολικά τα θέματα που συνδέονται με την ασφάλεια των οδηγών.