Ανοικτά θέματα στο δημοτικό κτίριο που στεγάζει το Ιατρείο του Φοίνικα

“Φωνές” συντήρησης

Αίτημα απαραίτητων συντηρήσεων στο δημοτικό ακίνητο που στεγάζει τη λειτουργία του Ιατρείου του Φοίνικα προωθεί η αρμόδια Τοπική Κοινότητα, ενόψει της οριστικής σύνταξης του Τεχνικού Προγράμματος για το έτος 2019.

Ειδικότερα, σε πρόσφατη συνεδρίαση των μελών της, η Τοπική Κοινότητα του Φοίνικα κατέγραψε τις ανοικτές ανάγκες που διαπιστώνει στην ακίνητη περιουσία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης στα γεωγραφικά όρια ευθύνης της, με το Ιατρείο του χωριού να είναι ένα εξ αυτών των κτιρίων.

Συγκεκριμένα, τονίζεται η ανάγκη αποκατάστασης των επιχρισμάτων του εν λόγω κτιρίου, καθώς έχουν καταγραφεί φθορές σε διάφορα τμήματα των επιφανειών του, ενώ παρατηρείται αποχρωματισμός αλλά και αποκόλληση σοβάδων σε ορισμένα σημεία.

Πρόκειται για ένα κτίριο που ανήκει στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και η Τοπική Κοινότητα ζητά να ενταχθεί στη λίστα της δημοτικής περιουσίας που απαιτείται να λάβει εργασίες συντήρησης.

Προς υπενθύμιση του αναγνωστικού κοινού, η ίδια Κοινότητα έχει προτάξει αναλυτικά και την κάλυψη των ανοικτών θεμάτων στου κτιρίου που λειτουργεί ο Παιδικός Σταθμός του Βήσσα, όπως αναλυτικά είχαν παρουσιαστεί σε προηγούμενο φωτορεπορτάζ.