Απαράδεκτη η εικόνα κατά μήκος του πεζοδρομίου στην πλατεία Κανάρη

Προχειρότητα κι αισθητική υποβάθμιση

Εικόνα άκρως ανεκδιήγητη παρουσιάζει ο δημόσιος χώρος κατά μήκος του πεζοδρομίου στην πλατεία Κανάρη της Ερμούπολης, αφού ως φαίνεται οι αρμόδιοι(;) - δεδομένης της πινακίδας για στάθμευση δικύκλων – καθάρισαν... τον χώρο, κόβοντας τα πλαστικά εμπόδια που μέχρι πρότινος υπήρχαν, αλλά αφήνοντας τις βάσεις βιδωμένες στο οδόστρωμα.

Πρόκειται για κατάσταση άκρως ενοχλητική, αφού έρχεται να υποβαθμίσει συνολικά την εικόνα του συγκεκριμένου παραλιακού σημείου, στο οποίο μάλιστα, παρατηρείται απόλυτη παραμέληση για τα φρεάτια απορροής όμβριων υδάτων, τα οποία πέρα από τη μη καθαριότητα, έχουν καλυφθεί και με ξύλα. Το ενδεχόμενο να αναδύεται δυσοσμία ή ακόμη και να έχουν κάνει την εμφάνισή τους τρωκτικά, αφήνεται στη μέριμνα της ΔΕΥΑ Σύρου, η οποία ως αρμόδια οφείλει χωρίς άλλη καθυστέρηση, να μεριμνήσει για την καθαριότητά τους.

Πέραν των ανωτέρω, το Λιμενικό Ταμείο Σύρου, οφείλει να προβεί και στη φροντίδα του χώρου και την απομάκρυνση των πλαστικών τμημάτων που έχουν απομείνει, όπως και να μεριμνήσει για την αντικατάσταση σκουριασμένης ράμπας που διευκολύνει τη μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα.