Επιφάνειες ιδιωτικών και δημόσιων κτιρίων “πληγώνονται” από βωμολοχίες και ανούσια συνθήματα στην περιοχή του Αγ. Νικολάου

Νέα επίθεση ασυνειδησίας και πρόκλησης στην Ερμούπολη

Σε βαθιά προκλητικές κινήσεις προβαίνουν ασυνείδητοι κατά τις βραδινές ώρες στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στην Ερμούπολη, τα τελευταία 24ωρα, οπότε και άφησαν εκ νέου το θλιβερό αποτύπωμά τους στα νεοκλασικά κτίρια του κέντρου και σε επιφάνειες δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιών.

Αγνοώντας πλήρως την έννοια του σεβασμού προς την ιστορία της πόλης και απέχοντας μίλια μακριά από την πολιτισμένη στάση, η οποία υπαγορεύει τον σεβασμό στην περιουσία του κάθε πολίτη, άγνωστοι προχώρησαν σε αναγραφή ανούσιων ή και προσβλητικών συνθημάτων για τον κοινό και λογικό νου σε διάφορες επιφάνειες κτιρίων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν κατοικίες πλησίον του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου, όπως επίσης και επιφάνειες νεοκλασικών στην οδό Απόλλωνος που οδηγεί στον ναό. Από την ανόητη μανία των ίδιων δε, δεν γλίτωσε ούτε νεοσυντηρημένη κατοικία πλησίον της πλατείας Τσιροπινά.

Παρά το γεγονός πως οι ιδιοκτήτες των κτιρίων της πόλης - που το καθένα εξ αυτών κουβαλά τη δική του ιστορία και συνθέτει τον αρχιτεκτονικό και πολιτιστικό πλούτο που κληροδότησε η παλιά Ερμούπολη στους νεότερους -, αγωνίζονται για να τα συντηρήσουν ή να τα αποκαταστήσουν, ορισμένοι ασυνείδητοι παρακάμπτουν απόλυτα αυτήν την προσπάθεια.

Σε μία καταρρέουσα πόλη που προκαλεί αγωνία για το μέλλον της, ως φαίνεται η απλή στάση σεβασμού απέναντι στην αρχιτεκτονική της, δηλαδή η μη περαιτέρω αισθητική υποβάθμισή της, για ορισμένους δυστυχώς, δεν είναι ούτε λογική, ούτε και αυτονόητη υπόθεση.

 

Ετικέτες: