Σχέδιο Βιώσιμης Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Δήμου Κέας – Εναρκτήρια Παρουσίαση

  • Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2019 - 13:19

Φαντάσου ένα μέρος, όπου τα αυτοκίνητα δίνουν χώρο στους πεζούς και τους ποδηλάτες, τα πεζοδρόμια έχουν φτιαχτεί για περπάτημα και όχι για στάθμευση, η συγκοινωνία είναι συμφέρουσα και εξυπηρετική, οι δημόσιοι χώροι είναι λειτουργικοί, και όλα αυτά τα έχουν συναποφασίσει οι ίδιοι οι κάτοικοι του!

Αυτό το μέρος μπορεί να είναι το νησί μας, ύστερα από την υλοποίηση ενός ΣΒΑΚ, ενός Σχεδίου Βιώσιμης Κινητικότητας.

Το ΣΒΑΚ είναι ένα ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχέδιο για τη βελτίωση της μετακίνησης ανθρώπων και αγαθών στο νησί και εκπονείται με τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης, εξειδικευμένων επιστημόνων, αλλά και των ίδιων των κατοίκων, των επαγγελματιών και των τοπικών φορέων.

Η εκπόνηση ενός Σχεδίου Βιώσιμης Κινητικότητας θα βοηθήσει να καταγραφούν τα προβλήματα στις καθημερινές μετακινήσεις και να αποφασιστεί συλλογικά πώς θα επιλυθούν με τον πιο αποτελεσματικό, περιβαλλοντικά φιλικό και κοινωνικά επωφελή τρόπο.

Στη συνέχεια, αυτό το Σχέδιο θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο του Δήμου για την αναζήτηση πόρων, προκειμένου να υλοποιηθούν μέτρα και παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής όλων.

  • Για την προώθηση ενός βιώσιμου μοντέλου τουρισμού που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών
  • Για την ασφάλεια, και την υγεία των μαθητών, καθώς και την απρόσκοπτη πρόσβασή τους σε χώρους εκπαίδευσης, κοινωνικοποίησης, αθλητικών δραστηριοτήτων κλπ.
  • Για να να αναδείξουμε υλικά και άυλα στοιχεία της πολιτιστικής της κληρονομιάς, καθώς και να συνδιοργανώσουμε μαζί σας δράσεις που θα προάγουν τον πολιτισμό, την υγεία, και την καλύτερη ποιότητα ζωής
  • Για ένα σύγχρονο μοντέλο μεταφορών που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών όλο τον χρόνο, σέβεται το περιβάλλον, το αναδεικνύει, και συμβάλλει σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής
  • Για να κατανοήσουμε καλύτερα τις ανάγκες κάθε οικισμού του νησιού
  • Για την προώθηση του αθλητισμού και κάθε είδους άσκησης σε όλες τις ηλικίες
  • Για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑμεΑ, βάζοντας στο επίκεντρο θέματα προσβασιμότητας και ίσων ευκαιριών

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε τo Σάββατο 11 Μαΐου 2019 και ώρα 10:30 στο Πνευματικό Κέντρο Κορησσίας “Στυλιανός Ρέστης”, στην εναρκτήρια παρουσίαση και ανοιχτή συζήτηση για το Σχέδιο Βιώσιμης Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Κέας. Θα ακολουθήσει εργαστήριο συμμετοχικού σχεδιασμού.

Επιπλέον, την Κυριακή 12 Μαΐου στις 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί Walkshop – Περιπατητικό Εργαστήριο στη διαδρομή Κορησσία – Βουρκάρι.

Και τις 2 ημέρες θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με φορείς και ομάδες του νησιού.

Με σύνθημα “Μετακινούμαστε αλλιώς, κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη” σας περιμένουμε όλους και όλες!

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο kea.simp.gr ή στη σελίδα του ΣΒΑΚ Δήμου Κέας στο facebook facebook.com/keasimp.

Ετικέτες: