Σοβαρές παρατηρήσεις για την ποιότητα του νέου έργου εντός του λιμένα Ερμούπολης

“Λίμνες” νερού μετά την επίστρωση

Αστοχίες... διαπιστώθηκαν στο έργο της επίστρωσης του εσωτερικού τμήματος του λιμένα Ερμούπολης, το βράδυ της Δευτέρας, οπότε και η έντονη νεροποντή, “γέννησε” λίμνες νερού στην επιφάνεια του χώρου αναμονής των οχημάτων, με αποτέλεσμα το ζήτημα της ποιότητας της συγκεκριμένης παρέμβασης, να απασχολήσει έντονα και να λάβει δημόσια διάσταση.

Εύλογη υπήρξε η ανησυχία πολιτών όταν διαπίστωσαν πως το νερό της βροχής λιμνάζει στο λιμάνι και μάλιστα σε χώρο που πρέπει να εξυπηρετεί απρόσκοπτα την επιβατική κίνηση κατά τις αφίξεις και αναχωρήσεις πλοίων, παρά την επίστρωση που έγινε τις τελευταίες ημέρες ώστε να βελτιωθεί ο λιμενικός χώρος.

Το ζήτημα έθεσε επί τάπητος χθες, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και γραμματέας του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, Μηνάς Αληφραγκής, στο πλαίσιο της πρώτης συνεδρίασης του νέου ΔΣ του Νομικού Προσώπου, ζητώντας από τον υπεύθυνο της Τεχνικής Υπηρεσίας πληροφόρηση για το εν λόγω πρόβλημα.

Σύμφωνα με όσα τόνισε ο ίδιος, δεν επιτρέπεται σε νέο έργο να παρατηρούνται τέτοιες εξόφθαλμες αστοχίες, παρατήρηση που υιοθέτησε και ο Λιμενάρχης Σύρου, Γιάννης Βαμβακούσης, προκειμένου να υπάρξουν οι απαραίτητες αποκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Ζερβό αρμόδιο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, αφού απομένει και η ανύψωση των φρεατίων. Ωστόσο, καθώς ο κ. Αληφραγκής δεν πείστηκε από τη συγκεκριμένη απάντηση, επανέλαβε πως πρέπει να δοθεί λύση πριν παραληφθεί το έργο, για την ομαλή λειτουργία του λιμένα.

Ο κ. Ζερβός ολοκληρώνοντας το θέμα, υποστήριξε πως θα υπάρξει πρόβλεψη για αποκατάσταση της όποιας αστοχίας από το Λιμενικό Ταμείο, αν και όπως σχολίασε πολλάκις, το κομμάτι της επίστρωσης έχει ολοκληρωθεί από τον εργολάβο.

Στην πράξη μένει να αποδειχθεί σύντομα, αν μετά από την ολοκλήρωση αυτού του έργου, θα εξακολουθήσει να υπάρχει πρόβλημα, όπως άλλωστε τόνισε στην τοποθέτησή του και ο Λιμενάρχης Σύρου, ζητώντας επιτακτικά ένα άριστο αποτέλεσμα στη “βιτρίνα” του λιμένα Ερμούπολης.