Κλειστές έμειναν οι επιχειρήσεις εστίασης της Σύρου χθες, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης της ΠΟΕΣΕ

Η εστίαση αντιδρά και διεκδικεί τη στήριξη του κλάδου

  • Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου, 2021 - 06:14
  • /   Eνημέρωση: 17 Νοε. 2021 - 18:00

Την κατεύθυνση της ΠΟΕΣΕ ακολούθησαν οι επιχειρήσεις εστίασης της Σύρου, χθες, παραμένοντας κλειστές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στην κυβέρνηση, από την οποίαν ζητούν στήριξη του κλάδου, με φόντο τις συνέπειες από τα μέτρα ενάντια στην πανδημία.

Το παραλιακό μέτωπο της Ερμούπολης δεν θύμιζε σε τίποτα τις προηγούμενες ημέρες, καθώς οι επιχειρηματίες ένωσαν τη “φωνή” τους με τα μέλη του κλάδου πανελλαδικά, ζητώντας την ικανοποίηση συγκεκριμένων αιτημάτων.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) τα αιτήματα του κλάδου είναι: Αναπροσαρμογή των προστίμων και μετατόπισή τους και στον παραβάτη. Μεταβολή επιστρεπτέας προκαταβολής σε ΜΗ επιστρεπτέα. Συμμετοχή στην λήψη αποφάσεων με συμμετοχή στις αρμόδιες επιτροπές. Επιδότηση ενεργειακού κόστους και ενοικίου. Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών ή αναστολή των συμβάσεων εργασίας. Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών. Μείωση του ΦΠΑ στο 6%. Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων. Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021.

Υπενθυμίζεται πως η ΠΟΕΣΕ έχει πρόθεση κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών της.

Ετικέτες: