Στο μικρό κηπάριο στο τέλος της οδού Πετροκοκκίνου περίπου όπισθεν του Ι.Ν. Κοιμήσεως στην Ερμούπολη

Αντιμετώπιση της δυσοσμίας και φροντίδα του αλσυλλίου

Σε εργασίες καθαρισμού των αλσυλλίων της Ερμούπολης προχωρά η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης προκειμένου να ενισχύσει την καλή εικόνα σε αρκετές γειτονιές της πόλης και των ευρύτερων τμημάτων της, δίνοντας έμφαση σε σημεία που υπάρχει συγκέντρωση πολλών ζώων και ως εκ τούτου ακαθαρσιών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το αλσύλλιο στο τέλος της οδού Πετροκοκκίνου σε έναν δρόμο ουσιαστικά πίσω από τον Ι.Ν. Κοιμήσεως στην Ερμούπολη, στον οποίον ο μεγάλος αριθμός γατιών, μοιραία προκάλεσε και δυσοσμία από τα περιττώματα που τα συναντά ο κάθε πεζός σε διάφορα σημεία των πεζοδρομίων.

Για την αντιμετώπιση της ανωτέρω κατάστασης, οι εργάτες του Δήμου και συγκεκριμένα της Καθαριότητας, προχώρησαν στον καθαρισμό όλων των σκαλοπατιών και του αλσυλλίου, αναπτύσσοντας και εργασίες αποψιλώσεων και φροντίδας του πρασίνου, ώστε οι γάτες της περιοχής να μπορούν να αφοδεύουν – ει δυνατόν – σε χωμάτινο μέρος, δηλαδή στο εσωτερικό του μικρού κηπάριου.

Υπενθυμίζεται πως οι κάτοικοι της περιοχής έχουν φροντίσει για την ύπαρξη φαρασιού και μικρού φτυαριού ώστε να απομακρύνονται τα περιττώματα και από τα σκυλιά.

Σημειώνεται πως στο συγκεκριμένο αλσύλλιο θα γίνεται καθαρισμός συστηματικά για να διατηρείται καλή και καθαρή η εικόνα της περιοχής με ευθύνη της Υπηρεσίας Καθαρότητας.

Πάντως σημαντικό είναι πως στο παρελθόν, για το αλσύλλιο φρόντιζαν και οι περίοικοι, οι οποίοι επέδειξαν αντανακλαστικά και αγάπη για τη γειτονιά τους.

 

Ετικέτες: