Απαιτείται φροντίδα για το μικρό κηπάριο όπισθεν Δημαρχιακού Μεγάρου

Υποβαθμισμένη εικόνα παρά την ύπαρξή του

Μία μικρή “όαση” αφημένη στο έλεός της, μέσα στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης, αποτελεί το κηπάριο όπισθεν του Δημαρχιακού Μεγάρου Σύρου, το οποίο αν και θα μπορούσε να συντηρηθεί και να μετατραπεί σε έναν φιλικό χώρο αναψυχής για τους περιοίκους, ωστόσο, αφήνεται στην τύχη του όλα τα τελευταία χρόνια.

Ειδικότερα, ο μικρός χώρος που περιλαμβάνει και αρκετό πράσινο, εκτός από τις εργασίες φροντίδας και κλαδέματος των δέντρων, φέρει αρκετές φθορές στα μαρμάρινα μέρη του, με αποτέλεσμα να είναι υποβαθμισμένη η συνολική εικόνα του. Αρχικά, οι αρμόδιοι θα ήταν χρήσιμο να μεριμνήσουν για την απομάκρυνση των γκράφιτι από αρκετές επιφάνειες των τοιχίων του, αλλά και για ήπιες αποκαταστάσεις κατεστραμμένων μερών του, ώστε να πάρει “ανάσα” η σημερινή κατάστασή του. Αμέσως μετά, μία συνολική προσέγγιση για βελτίωση της εικόνας του ώστε αυτός, ως χώρος, να μπορεί να χρησιμοποιείται από τους κατοίκους θα ήταν επιθυμητή.

Πρέπει να τονισθεί πως ο Δήμος στην επόμενη θητεία του, καλό θα ήταν να προχωρήσει σε σημαντικές πρωτοβουλίες αναβάθμισης όλων των ανοικτών σημείων του, ώστε να βελτιωθεί σταδιακά ολόκληρη η κατάσταση στην πόλη. Σε αυτή την προσπάθεια, καλό είναι να αναλάβουν ρόλο και οι Κοινότητες.

 

 

Ετικέτες: