Μετά από συντηρήσεις, το κηπάριο στην περιοχή Βαπόρια θα μπορούσε να μετατραπεί σε έναν φιλόξενο χώρο για τους περιοίκους και τους περιπατητές

Αφημένο στην εγκατάλειψη και τη φθορά

  • Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024 - 06:14

Στη δίνη της εγκατάλειψης έχει αφεθεί όλα τα τελευταία χρόνια το κηπάριο απέναντι από το κτήριο της Αστυνομίας στη Σύρο και ειδικότερα στην περιοχή Βαπόρια, παρά το ότι μετά από προγραμματισμό για συντηρήσεις, θα μπορούσε να μετατραπεί σε έναν άκρως φιλόξενο χώρο για περιοίκους και περιπατητές.

Πρόκειται για ένα κηπάριο που βρίσκεται σε μία από τις ωραιότερες συνοικίες της Ερμούπολης και που δυστυχώς παρουσιάζει μεγάλες φθορές, με το πέρασμα του χρόνου. Συγκεκριμένα, η περίφραξή του χρειάζεται συνολικά αντικατάσταση ή εκτεταμένες συντηρήσεις, καθώς τμήματά της όχι μόνο έχουν αποχρωματιστεί και σκουριάσει, αλλά έχουν αποκολληθεί από τις βάσεις τους. Παράλληλα, απαιτείται συντήρηση και επανατοποθέτηση μαρμάρων, αφού ορισμένα εξ αυτών έχουν σπάσει, ενώ ακόμη, χρειάζεται περιποίηση στα σκαλοπάτια της εισόδου του, αλλά και στον εσωτερικό χώρο του. Σημειώνεται πως στο κηπάριο υπάρχουν μόλις δύο κατεστραμμένα παγκάκια και ως εκ τούτου, απαιτείται προμήθεια νέου εξοπλισμού που θα καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών που το επισκέπτονται.

Πρέπει να τονισθεί πως σύμφωνα με το σημερινό Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, έχει προβλεφθεί συνολικά για κηπάρια και αλσύλλια το ποσό των 57 χιλ. ευρώ, χρήματα που προφανώς δεν επαρκούν για όλες τις αναπάντητες ανάγκες. Κατά συνέπεια, θα ήταν χρήσιμο να αναζητήσει ο Δήμος χρηματοδότηση, αν αυτό είναι εφικτό για να υλοποιήσει όλες τις απαραίτητες αναπλάσεις.

Ετικέτες: