Τα Τυροκομικά Άνδρου «Κρεβασάρα» ανάμεσα στους φετινούς νικητές του Γαστρονόμου

Οικογενειακή υπόθεση

  • Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2017 - 06:13

Στη μικρή τυροκομική μονάδα «Κρεβασάρα» της οικογένειας Ασούτη από το Κόρθι της Άνδρου απονεμήθηκε το Βραβείο Παραγωγής Τυροκομικών Προϊόντων του περιοδικού «Γαστρονόμος».

Η επιχείρηση Τυροκομικά Άνδρου ιδρύθηκε το 2009 από τον Νικόλαο Ασούτη, απόφοιτο της δημόσιας τυροκομικής σχολής Ιωαννίνων, με επιδοτούμενο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στην επιχείρηση, απασχολούνται επίσης ο πατέρας του Δημήτρης, η μητέρα του Βιολέττα κι ο αδελφός του Περικλής στον οποίο ανήκει και η ζωική μονάδα με αγελάδες το γάλα των οποίων χρησιμοποιείται στο τυροκομείο κατά 80 % στην παραγωγή τυριών.

Η επιχείρηση έχει προσανατολιστεί κυρίως στην παραγωγή και προώθηση των παραδοσιακών τυροκομικών προϊόντων της Άνδρου όπως Πετρωτή – Μαλακό τυρί – Βολάκι Μαλακό – Βολάκι Σκληρό – Κοπανιστή Τυρί ΠΟΠ – Γραβιερα – Λαδοτύρι με επικάλυψη αρωματικών όπως ρίγανη θρούμπι δενδρολίβανο – Κρασοτύρι – Βούτυρο μαγειρικό.

Σημειώνεται ότι τα Τυροκομικά Άνδρου «Κρεβασάρα» ήταν μία από τις τρεις συνολικά επιχειρηματικές δράσεις και πρωτοβουλίες, που διακρίθηκαν στα φετινά 10α Βραβεία Ποιότητας του «Γαστρονόμου».

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Νικόλαος Ασούτης ευχαρίστησε τόσο το ένθετο της εφημερίδας «Καθημερινή»  για την ανάδειξη των προϊόντων του, όσο και τους γονείς του για τη μεγάλη βοήθειά τους από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του τυροκομείου τους.

Όπως τόνισε, το βολάκι ανήκει στη σειρά των παραδοσιακών προϊόντων του τυροκομείου και οι ρίζες της συνταγής του προέρχονται από τη γιαγιά του κ. Ασούτη Ευαγγελία Λεφάκη.

Στόχος της επιχείρησης είναι η παραγωγή τυριών με πρώτη ύλη το γάλα εξαιρετικής ποιότητας που προέρχεται αποκλειστικά από φάρμες της Άνδρου.

«Αυτό, μαζί με την προσωπική δουλειά είναι και ο λόγος της επιτυχίας του», σημείωσε ο κ. Ασούτης.