Επιχειρηματική συνάντηση με φόντο το Νεώριο

  • Δευτέρα, 16 Απριλίου, 2018 - 06:16

Επαφές επιχειρηματικού ενδιαφέροντος πραγματοποιήθηκαν εχθές στη Σύρο, μεταξύ του επενδυτή του Νεωρίου, Πάνου Ξενοκώστα και του Διευθυντικού στελέχους της Hellenic Seawys, Μανώλη Νιώτη.

Μία πρώτη γνωριμία των δύο επιχειρηματικών στελεχών, με φόντο την εξελικτική προοπτική του ναυπηγείου της Σύρου,  πραγματοποιήθηκε εχθές το πρωί στη Σύρο, παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Μαραγκού, ο οποίος λειτούργησε ως ο συνδετικός κρίκος για την πραγματοποίηση της συνάντησης.

Ο εκπρόσωπος της ακτοπλοϊκής εταιρείας, κ. Νιώτης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις αναμενόμενες εξελίξεις στο ναυπηγείο της Σύρου, καθώς, όπως ο ίδιος επεσήμανε, μία στιβαρή ναυπηγική μονάδα, στο κέντρο του Αιγαίου είναι ιδιαιτέρως ελκυστική για τις πλοιοκτήτριες εταιρείες.

Το ενδιαφέρον εστιάστηκε στα δεδομένα ανάκαμψης και αναβάθμισης του ναυπηγείου του Νεωρίου, που θα επιφέρει ο επενδυτικός προγραμματισμός που έχει ανακοινώσει ο κ. Ξενοκώστας, που όχι μόνο θα αποτελέσει κίνητρο προσέλκυσης των εταιρειών ναυτιλίας, αλλά ευελπιστώντας να λειτουργήσει ενισχυτικά και στην τοπική οικονομία του νησιού.

Άλλωστε, εκ μέρους του κ. Νιώτη εκφράστηκε η προτίμηση της Hellenic Seawys στα ελληνικά ναυπηγεία, πολύ δε περισσότερο στο Νεώριο, λόγο και των ιδιαίτερων δεσμών με το νησί της Σύρου και φυσικά της σημασίας που έχει για το νησί μία υγιής και ανταγωνιστική ναυπηγική μονάδα υψηλών απαιτήσεων.

Από την πλευρά του κ. Ξενοκώστα υπήρξε μία σκιαγράφηση των επιχειρηματικών του ενεργειών που έχουν ως στόχευση την ενίσχυση και την ισχυροποίηση του ρόλου του Νεωρίου στη ναυπηγική αγορά της Μεσογείου.