Επιμελητήριο Κυκλάδων

Συνάντηση εργασίας με τον Αμερικανό Πρέσβη στη Σαντορίνη

  • Τετάρτη, 30 Μαΐου, 2018 - 16:35

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σαντορίνη, την Παρασκευή 25 Μαΐου2018, με τον Αμερικανό Πρέσβη Geoffrey Pyatt και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννη Ρούσσο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και με τους εκπροσώπους των Παραγωγικών Φορέων – Μελών του Επιμελητηρίου, από τη Σαντορίνη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Αμερικανού Πρέσβη, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του στο νησί και αποτελεί συνέχεια της αρχικής συνάντησης γνωριμίας του Πρέσβη με το Επιμελητήριο Κυκλάδων στη Σύρο, πριν από ένα χρόνο, όπου είχε ενημερωθεί για το έργο και τις δράσεις του Επιμελητηρίου.

Τον Αμερικανό Πρέσβη συνόδευσαν η σύζυγος του, Mary Pyatt καθώς και η Brigid Ryan, Political Officer και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Economic Specialist από το πολιτικό και οικονομικό τμήμα της Πρεσβείας αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Αμερικανός Πρέσβης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και των Παραγωγικών Φορέων, για την παρουσία τους, ενημέρωσε ότι η Πρεσβεία ενδιαφέρεται να συμβάλλει στην ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων και στην ανάληψη πρωτοβουλιών που στόχο έχουν να προσελκύσουν αμερικανικές επενδύσεις στο νησί και ζήτησε την άποψη τους για αυτή την προοπτική.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, τα Μέλη και οι Εκπρόσωποι των Παραγωγικών Φορέων, αφού καλωσόρισαν τον Πρέσβη και τον ευχαρίστησαν για αυτή τη συνάντηση, αναφέρθηκαν στους τομείς του Τουρισμού, των Υπηρεσιών, του Εμπορίου και της Μεταποίησης και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στη διαρκώς αναπτυσσόμενη, τουριστικά, Σαντορίνη. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισαν την ανάγκη βελτίωσης των υποδομών του νησιού, ώστε να μπορέσει το νησί να ανταποκριθεί σε αυτές τις προκλήσεις  αλλά και να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης και για τα άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε για τα προϊόντα των Κυκλάδων και ειδικά της Σαντορίνης, τα οποία μπορούν να προωθηθούν στην Αμερικανική αγορά με βάση τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, την αυθεντικότητα τους και την ιστορία τους, ως αντιστάθμισμα στα ποσοτικά κριτήρια τόσο μεγάλων αγορών.

Τόσο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, όσο και ο Πρέσβης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εποικοδομητική αυτή συνάντηση των δύο μερών αφού μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να προσδώσει στην ανάπτυξη και την προοπτική της Σαντορίνης αλλά και των Κυκλάδων γενικά.