Αφορμή το 12ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» όπου πήρε μέρος ο γνωστός σεφ Francesco Paldera

Ομάδα Ιταλών δημοσιογράφων σε Σίφνο και Σέριφο

  • Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2018 - 13:44

Την αυθεντική νησιωτική εμπειρία είχαν την Ευκαιρία να βιώσουν Ιταλοί δημοσιογράφοι τους οποίους φιλοξένησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο νησί της Σίφνου και της Σερίφου.

Στη Σίφνο οι φιλοξενούμενοι επισκέφθηκαν τα γραφικά χωριά και τους οικισμούς, εξερεύνησαν τις μαγευτικές παραλίες, γνώρισαν τα τοπικά προϊόντα, ανακάλυψαν τον πολιτισμό και την ιστορία του νησιού επισκεπτόμενοι το αρχαιολογικό μουσείο και την Μυκηναϊκή Ακρόπολη του Αγίου Ανδρέα, ενώ πήραν μέρος στο 12ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία με τη συνδιοργάνωση της ΠΝΑΙ.

Στο Φεστιβάλ, ήταν αισθητή η ιταλική παρουσία, καθώς πήρε μέρος και ο διάσημος Ιταλός Chef, Francesco Paldera, τον οποίο φιλοξένησε επίσης η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, διασφαλίζοντας τη διεθνή εμβέλεια της διοργάνωσης. Ο Franceso Paldera, ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους και δημιουργικούς σεφ στην Ιταλία (περιφέρεια της Απουλίας/Puglia) παρουσίασε κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά του πιάτα.

Ολοκληρώνοντας την παραμονή τους στη Σίφνο, οι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν τη Σέριφο που τους επιφύλασσε επίσης μία σειρά από μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες. Οι παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά, η επιβλητική χώρα με το κάστρο της, η τοπική κουζίνα και κυρίως η ζεστή φιλοξενία τους μάγεψαν.

Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ Ιταλίας, το Δήμο της Σίφνου καθώς επίσης το Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων Σερίφου, «Ο Ταξιάρχης» και πρόκειται για μία ακόμη στοχευμένη δράση για την ανάδειξη των ξεχωριστών εμπειριών που προσφέρουν τα νησιά, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης που εφαρμόζει με εξαιρετικά αποτελέσματα η ΠΝΑΙ.

Η ομάδα των δημοσιογράφων που συνεργάζονται με δημοφιλή έντυπα και ηλεκτρονικά ενημερωτικά, τουριστικά σάιτ και περιοδικά, γαστρονομίας και lifestyle της Ιταλίας, απαρτιζόταν από τους Vannina Patane, Massimo Ripani (BELL' EUROPA, F, IN VIAGGI), Alessia Trivelli (ADNKRONOS), Carola Traverso Saibante www.salepepe.it, Anna Scarano (DONNA MODERNA), οι οποίοι επιστρέφουν στη χώρα τους με τις καλύτερες εντυπώσεις. Προσεχώς, θα φιλοξενηθούν στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα εκτενή αφιερώματα για τα νησιά της Σίφνου και της Σερίφου, ως απόρροια του συγκεκριμένου δημοσιογραφικού ταξιδιού.

Με αφορμή τη φιλοξενία των Ιταλών δημοσιογράφων στη Σίφνο και στη Σέριφο, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου δήλωσε τα εξής: «Στοχεύοντας πάντα στην ανάδειξη της ιδιαίτερης τουριστικής ταυτότητας του κάθε προορισμού ξεχωριστά, δίνουμε έμφαση σε εξειδικευμένα δημοσιογραφικά ταξίδια και ταξίδια bloggers με επιρροή, τα οποία έχουν σαν αποτέλεσμα πλήθος δημοσιευμάτων και αναφορών για τα νησιά μας, σε ιδιαίτερα δημοφιλή έντυπα, blogs και sites. Η τοπική γαστρονομία, ο πολιτισμός, οι απαράμιλλες φυσικές ομορφιές του κάθε προορισμού, οι μεγάλες διοργανώσεις που πραγματοποιούνται στα νησιά και τις οποίες στηρίζει έμπρακτα η ΠΝΑΙ, αναδεικνύονται μέσα από αυτά τα δημοσιεύματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σε συνδυασμό τις πλέον σύγχρονες μεθόδους προβολής που εφαρμόζουμε στο πλαίσιο της υλοποίησης του ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου που εκπονήσαμε σε συνεργασία με τον ΣΕΤΕ και την Marketing Greece, ενισχύουμε τη φήμη κάθε νησιού και του προορισμού Νότιο Αιγαίο στο σύνολο».