Ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου Σύρου για τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου

  • Τρίτη, 9 Οκτωβρίου, 2018 - 11:40

Αγαπητοί συνάδελφοι.

Η Ελληνική συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και στο πλαίσιο της πρόσκλησης «ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ» του ΕΠ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, ΕΣΠΑ 2014-2020, αναβαθμίζει εμπορικούς δρόμους με σκοπό την ενίσχυση και την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου οι Συνεργαζόμενοι Φορείς, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις που ορίζονται στους όρους χρηματοδότησης της απόφασης ένταξης της πράξης, αναλαμβάνουν να εκτελέσουν κάποιες ενέργειες. Μία από αυτές είναι και η συνεργασία των Εμπορικών Συλλόγων με τους κατά τόπους Δήμους.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σύρου με τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, έχουν αποφασίσει την λειτουργική/αισθητική αναβάθμιση και ανάπλαση των οδών Χίου, Σταματίου Πρωίου (από την αρχή της, έως την οδό Κέας), την οδό Τιμολέοντα Αμπελά, την πλατεία Άννης Κουτσοδόντη, την οδό Πρωτοπαπαδάκη, την Θυμάτων Σπερχειού και την οδό Βικέλα. Το παραπάνω πρόγραμμα χρηματοδοτεί το 100% των παρεμβάσεων οι οποίες συνοψίζονται στις αναβαθμίσεις των προσόψεων καταστημάτων, στις αλλαγές πινακίδων και επιγραφών, στον ηλεκτροφωτισμό των οδών και σε άλλες ενέργειες. Οι ενέργειες αυτές θα βοηθήσουν στην ανάδειξη της ταυτότητας της εμπορικής περιοχής και των δημόσιων χώρων που την περιβάλλουν, με σκοπό την προβολή και την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Σύρου διοργανώνει:

Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 18.00μ.μ., ενημερωτική συζήτηση για το παραπάνω θέμα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, πλησίον του Θεάτρου Απόλλων στην Ερμούπολη.

Στην συνάντηση αυτή θα παραστεί σαν κεντρικός ομιλητής ο κ. Ιωάννης Παππάς.

Η συμμετοχή σας κρίνεται σημαντική και απαραίτητη, διότι σε αυτήν την συνάντηση θα παρθούν σημαντικές αποφάσεις σχετικά με την προώθηση και υλοποίηση του μεγαλόπνοου αυτού έργου που θα τονώσει την τοπική αγορά και θα δώσει ώθηση στην επιχειρηματικότητα.