Ο Λογιστικός Σύλλογος Σύρου - Τήνου για τα αναδρομικά των συνταξιούχων

  • Τρίτη, 6 Νοεμβρίου, 2018 - 12:36

Τις τελευταίες ημέρες οι συνταξιούχοι απευθύνοντα στα λογιστικά μας γραφεία ζητώντας να υποβάλλουμε την "αίτηση για τα αναδρομικά".

Συναισθανόμενοι την αγωνία τους και βλέποντας ότι δε δίνονται απαντήσεις από τους υπευθύνους ενώ παράλληλα τα ΜΜΕ αναρμοδίως παραπληροφορούν,θεωρούμε υποχρέωση µας να ενημερώσουμε ώστε οι συνταξιούχοι να σχηματίσουν μια απόψη και να διευκολύνουμε τις περαιτέρω ενέργεις τους. Το Δ.Σ του Λογιστικού Συλλόγου Σύρου-Τήνου συνεδρίασε εκτάκτως στις 5/11/2018 και προβαίνει στην παρακάτω ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

1.Οι εν λόγω αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν ως 31/12/2018,στον φορέα συνταξιοδότησης 2.Υπάρχει δυνάτητα ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης ,χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του ϊεΧίε.Η χρήση των κωδικών του τεΧίε δε σημαίνει την υποβολή της αίτησης από το λογιστή . Επίσης δεν υποβάλλεται σε καμμία περίπτωση τηλεφωνικά.Αν δεν έχετε τους κωδικούς σας μπορείτε να τους αναζητήσετε στον λογιστή σας,ο οποίος είναι υποχρεωμένος να σας τον δώσει. Επίσης μπορεί να υποβληθέι χειρόγραφαστο φορέα συνταξιοδότησης.(ΙΚΑ,ΟΑΕΕ,ΝΑΤκ.λ.π) χωρίς καμμία οικονομική επιβάρυνση.Τα ασφαλιστικά ταμεία είναι υποχρεωμένα να παραλάβουν τις χειρόγραφες αιτήσεις. 3.Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η κατάθεση της αίτησης και μόνο δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα Απλά διακόπτει την παραγραφή.Θα πρέπει να ακολουθήσει αγωγή,αρα το θέμα είναι νομικό και όχι φορολογικό-λογιστικό. Για τους παραπανω λόγους καλούμε τους συνταξιούχους να απευθυνθούν στα σωματεία τους,τα οποία έχουν ενημέρωση και μπορούν να δρομολογήσουν ομαδικές αγωγές για τα μέλη τους µε μικρότερο κόστος. Επίσης οι δικηγόροι της Σύρου μπορούν να σας ενηµερώσουν υπευθυνα και εξατομικευμένα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο Δαέλης Γιώργος- πρόεδρος Φρέρης Μάρκος- αντ/δρος Μαυρομματη Μαρία-Γραμ/τέας Πιταούλη Γιάννης-Ταµίας Καβούδη Ζωή-Μέλος