Επιτυχημένη η Λευκή Νύχτα στην Τήνο

  • Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου, 2018 - 11:02

Η "Λευκή Νύχτα" της Τήνου πραγματοποιήθηκε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018.

Φέτος, πολλά δρώμενα έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της Λευκής Νύχτας. Το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου από το Δήμο Τήνου συνοδεία της φιλαρμονικής του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. που έπαιξε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και τα δρώμενα του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου μας περίμεναν όλους για να νιώσουμε την μαγεία των Χριστουγέννων.

Χριστουγεννιάτικες φιγούρες (πιγκουΐνος, ελαφάκι, έλατο, τάρανδος και πολική αρκούδα) φωτογραφίζονταν με όλους και τριγυρνούσαν στην αγορά, ο θρόνος, ο Άγιος Βασίλης και τα ελαφάκια του μας περίμεναν να φωτογραφηθούμε μαζί τους, το pop corn και το μαλλί της γριάς ήταν δωρεάν για όλους, το εργαστήρι των μπισκότων έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να δημιουργήσουν και να γευτούν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα μπισκότα, το face painting ζωγράφισε τα προσωπάκια των παιδιών στο παγωμένο igloo, το εργαστήρι των ξωτικών βοήθησε μικρούς και μεγάλους να στείλουν τα γράμματά τους στον Άγιο Βασίλη, το σιντριβάνι της σοκολάτας γλύκανε μικρούς και μεγάλους και οι επιχειρήσεις κερνούσαν τον κόσμο γλυκά, μεζεδάκια και κόκκινο ζεστό κρασί.

Κυρίως, όμως, όλοι πια γνωρίζουμε, ότι ‘’Λευκή Νύχτα’’ σημαίνει ανοιχτά καταστήματα μέχρι τις 24:00 τα μεσάνυχτα. Από τις 17:30 και μέχρι τις 24:00 τα καταστήματα που συμμετείχαν στη ‘’Λευκή Νύχτα’’ έκαναν προσφορές στα προϊόντα τους. Στις προσφορές αυτές συμμετείχαν εμπορικά καταστήματα ρούχων – υποδημάτων – αξεσουάρ, είδη δώρων, παιχνίδια, καταστήματα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, ζαχαροπλαστεία, καφετέριες, εστιατόρια κ.α. Τα καταστήματα που συμμετείχαν με προσφορές είχαν, όπως κάθε χρόνο, ειδική σήμανση από το Σύλλογο στην είσοδό τους, ώστε να διευκολύνεται ο καταναλωτής. Ας μην ξεχνάμε ότι ο σκοπός της Λευκής Νύχτας είναι η τόνωση της τοπικής αγοράς.

Για τους κατοίκους των χωριών υπήρχαν ειδικά διαμορφωμένα δρομολόγια από και προς τα χωριά της ενδοχώρας από το ΚΤΕΛ Τήνου, το οποίο ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο Τήνου, την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Τήνου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου - Άνδρου και το Λιμεναρχείο Τήνου για τη βοήθειά τους στη διοργάνωση της εκδήλωσης καθώς τον ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ για τη διάθεση υποστηρικτικού υλικού και την επιχείρηση "ΝΩΕ" για τη ρίψη των βεγγαλικών, προσφορά της στο Σύλλογο.

Θα θέλαμε, επίσης, να ευχαριστήσουμε τις τηνιακές επιχειρήσεις που για άλλη μία χρονιά στήριξαν την προσπάθεια αυτή και ήταν αρωγοί στην επιτυχία της Λευκής Νύχτας είτε προσφέροντας ηλεκτρικό ρεύμα, μουσική, φαγητό, χρήματα, προσφορές στα προϊόντα τους είτε και όλα αυτά μαζί.

Υπήρξαν και κάποιοι που γκρίνιαξαν και κάποιοι που δεν έμειναν ευχαριστημένοι για τον οποιοδήποτε λόγο. Μας στεναχώρησαν λίγο, αλλά ...

Εμείς στεκόμαστε στον ενθουσιασμό των πολλών, στη χαρά και στο χαμόγελο μικρών και μεγάλων που έζησαν μία χριστουγεννιάτικη βραδιά με πολλά δρώμενα δωρεάν και απόλαυσαν τις αγορές τους. Γιατί, δυστυχώς, στη δύσκολη οικονομικά εποχή που βιώνουμε, είναι σχεδόν αδύνατο για πολλές οικογένειες να μεταφερθούν σε μία μεγάλη πόλη για να ζήσουν για λίγο μικροί και μεγάλοι αυτή τη μαγεία. Το "ευχαριστώ" τους μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε.

Η μαγεία των Χριστουγέννων ήρθε και φέτος στην Τήνο και ελπίζουμε να βοηθήσουμε όλοι να συνεχιστεί.

Ετικέτες: