Η δημοτική παράταξη «Πρώτα η Σύρος» στο Επιμελητήριο Κυκλάδων

  • Τετάρτη, 20 Μαρτίου, 2019 - 07:38

Η ανάγκη μιας πιο γόνιμης συνεργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και του Δήμου, αλλά και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων του φορέα, με στόχο την ανάπτυξη του νησιού, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης, πού είχε η υποψήφια Δήμαρχος Σύρου Ερμούπολης κα. Μαρία Καζαντζάκη με τον πρόεδρο  του Επιμελητηρίου κ. Γιάννη Ρούσσο.

Παρόντες στη συνάντηση, πού πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 19/03/19,  ήταν σύσσωμη η διοικητική επιτροπή του Επιμελητηρίου και στελεχιακό προσωπικό, αλλά και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Πρώτα η Σύρος» κκ Νίκος Μπορμπαντωνάκης και Αντώνης Φρέρης.  

 Ο κ. Ρούσσος, αφού πρώτα τόνισε τη δύσκολη οικονομική θέση, στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια το νησί μας, επισήμανε πως η πιο στενή συνεργασία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με την δημοτική αρχή θα έδινε μία σημαντική ώθηση τόσο στον τομέα του τουρισμού, όσο και στην ανάπτυξη των τοπικών επιχειρήσεων.         

«Είναι επιτακτική ανάγκη για να βρεθεί η Σύρος στην θέση που της αξίζει, να υπάρξει ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του νησιού, όπου θα εμπλέκονται όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς.  Τίποτα δεν θα πρέπει να αφήνεται στην τύχη του», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Στη συνέχεια, τα μέλη  του συνδυασμού μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για τις δράσεις, αλλά και το έργο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων τα τελευταία χρόνια.

Από την πλευρά της, η κα. Καζαντζάκη σημείωσε πως βασική προτεραιότητα του συνδυασμού «Πρώτα η Σύρος» αποτελεί η αξιοποίηση όλων φορέων του νησιού, με στόχο την ανάπτυξή του. «Πλέον δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο, όλοι μας οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το καλό του τόπου μας», δήλωσε η επικεφαλής του συνδυασμού «Πρώτα η Σύρος».

Η  κα. Καζαντζάκη ευχαρίστησε τον πρόεδρο  του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για την εκτενή ενημέρωση και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, όταν θα βγει στη δημοσιότητα και το αναλυτικό πρόγραμμα  του συνδυασμού.