Η ONEX και στα ναυπηγεία της Ελευσίνας

  • Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2019 - 19:28

Υπεγράφη το ιδιωτικό συμφωνητικό από την ΝΕΩΡΙΟΝ Α.Ε.Σ., με την ONEX, μέσω του οποίου αποκτά μέρος του ενεργητικού και παθητικού των ναυπηγείων της Ελευσίνας, στο πλαίσιο της διαδικασίας εξυγίανσης τους.

Από την πλευρά της ONEX υπέγραψε ο κ. Πάνος Ξενοκώστας, ενώ εκ μέρους της κυβέρνησης, ο Υπουργός Επικρατείας και πρόεδρος της Επιτροπής Συντονισμού για την Ανάπτυξη και τις Επενδύσεις, κ. Αλέκος Φλαμπουράρης, αλλά και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Ευάγγελος Αποστολάκης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από την πλευρά των ναυπηγείων της Ελεσυίνας:

"Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «ΝΕΩΡΙΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ», που έλαβε χώρα την 31η Μαΐου 2019, ημέρα Παρασκευή, αποφασίστηκε και εγκρίθηκε η υπογραφή Ιδιωτικού Συμφωνητικού αναφορικά με την Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για την απόκτηση από την εταιρεία ONEX ELEFSIS SHIPYARDS, LLC, κατόπιν επικύρωσης του σχετικού Σχεδίου Εξυγίανσης από το αρμόδιο Πολυμελές Πρωτοδικείο δυνάμει του άρθρου 106β και 106δ του ΠτΚ, μέρους του ενεργητικού και παθητικού της θυγατρικής εταιρείας ΝΑΥΠΗΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Α.Ε.".