Επιστολή της ΕΣΕΕ προς τα κόμματα με τις θέσεις της για την αγορά και την οικονομία

  • Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2019 - 06:23

Επιστολή προς τα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών στις προσεχείς εκλογές απέστειλε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, με την οποία τα ενημερώνει για το ολοκληρωμένο πλαίσιο θέσεων και προτάσεών της αναφορικά με τα μείζονα ζητήματα της αγοράς και της οικονομίας. Στόχος της είναι να συμβάλει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο που θα κατατείνει στην ενίσχυση του εμπορίου και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και στην ουσιαστική βελτίωση της θέσης της μεσαίας τάξης.

Οι θέσεις της ΕΣΕΕ συμπυκνώνονται σε τέσσερις άξονες: Αγορά, Φορολογία, Ανάπτυξη – Ρευστότητα – Τράπεζες, Εργασιακά -Ασφαλιστικό.

Το πλαίσιο των θέσεων της ΕΣΕΕ αποσκοπεί στο να συμβάλει στη δημιουργία συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού και αναπτυξιακής προοπτικής για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στην ανάσχεση της υπερφορολόγησής τους, στην ομαλή χρηματοδότησή τους από το χρηματοπιστωτικό σύστημα και στον εξορθολογισμό της ασφαλιστικής και εργασιακής νομοθεσίας.

 Η ΕΣΕΕ αναμένει από τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου ότι θα αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους δίνεται κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, για να ενημερώσουν με τη σειρά τους με σαφήνεια τους εμπόρους και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες για όλα τα επιμέρους ζητήματα που τίθενται στην Επιστολή, τα οποία είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για την αναπτυξιακή προοπτική της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας δήλωσε σχετικά:

«Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες και τις πολιτικές δυνάμεις που διεκδικούν την ψήφο μας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας καταθέτει στο δημόσιο διάλογο, με το βλέμμα στο μέλλον της ελληνικής οικονομίας, το απολύτως τεκμηριωμένο και εφαρμόσιμο πλαίσιο προτάσεων της για τα θέματα που ταλανίζουν την αγορά, το εμπόριο και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Η διακηρυγμένη από όλα τα κόμματα επιδίωξή τους για ενίσχυση της θέσης της μεσαίας τάξης δεν πρέπει να μείνει «γράμμα κενό», ούτε να επισκιαστεί από μια άγονη αντιπαράθεση για το ποια κυβέρνηση ευθύνεται ως σήμερα περισσότερο για την φορολογική και ασφαλιστική αφαίμαξη των μικρομεσαίων.

Η ΕΣΕΕ θέτει, λοιπόν, στην πρώτη γραμμή τα ζητήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας.  Χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο για την στήριξη και την ανάπτυξη της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, η Συνομοσπονδία ξεκινάει σήμερα έναν εποικοδομητικό διάλογο με τα κόμματα, προτάσσοντας ουσιαστικές θέσεις και ζητώντας από τους Εμπορικούς Συλλόγους να κάνουν το ίδιο με τους υποψήφιους βουλευτές σε τοπικό επίπεδο. Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες είναι πυλώνας της μεσαίας τάξης της χώρας και η ανάκαμψη θα έρθει μόνο όταν λυθούν τα προβλήματά τους.  Αυτή είναι η προσδοκία των Ελλήνων εμπόρων και της ΕΣΕΕ και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν οι προσπάθειές μας».

Ετικέτες: