Αυτούσια η ανακοίνωση του Ομίλου

Παραλαβή νέου πλοίου από την Attica Group

  • Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2019 - 10:21

Η Attica Α.Ε. Συμμετοχών (Attica Group) ανακοινώνει την παραλαβή του φορτηγού – οχηματαγωγού (Φ/ΓΟ/Γ) πλοίου Anglia Seaways από την εταιρεία DFDS, έναντι τιμήματος Ευρώ 12.050.000 τοις μετρητοίς.

Το πλοίο έχει ολικό μήκος 142,5 μέτρα, υπηρεσιακή ταχύτητα 17,5 κόμβων, είναι έτους κατασκευής 2000, έχει μεταφορική ικανότητα 1.680 μέτρων φόρτωσης ή 120 ασυνόδευτων φορτηγών οχημάτων με δυνατότητα μεταφοράς ειδικών φορτίων.

Το πλοίο μετονομάστηκε σε Blue Carrier 1 και θα ξεκινήσει τα δρομολόγιά του στις γραμμές που δραστηριοποιείται ο Όμιλος, στην Ελληνική ακτοπλοΐα. Με την επένδυση αυτή, ο Όμιλος αυξάνει σημαντικά τη μεταφορική ικανότητα φορτηγών οχημάτων, προσφέροντας επιπλέον επιλογές δρομολογίων στο υφιστάμενο δίκτυό του. Πρόκειται για το πιο σύγχρονο Φ/Γ-Ο/Γ πλοίο που έχει δραστηριοποιηθεί στην Ελληνική ακτοπλοΐα έως σήμερα. Το πλοίο ύψωσε την ελληνική σημαία, όπως και όλα τα πλοία ιδιοκτησίας του Ομίλου και έχει ήδη στελεχωθεί με Έλληνες ναυτικούς. H Attica Group, ο μεγαλύτερος Ελληνικός Ακτοπλοϊκός όμιλος, συνεχίζει να επενδύει στις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας. 

Ετικέτες: