Ανάπτυξη «έξυπνων» πομποδεκτών με στοιχεία νανοτεχνολογίας για επίγειες, εναέριες και θαλάσσιες πλατφόρμες

Συμμετοχή του Ομίλου ONEX Technologies στο πρόγραμμα «ΡΑΝΤΑΡ»

  • Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2019 - 06:21

Ο Όμιλος ONEX Technologies  συμμετέχει μέσω της θυγατρικής ερευνητικής εταιρίας νανοτεχνολογίας   Global Nanotechnologies “GLONATECH”  S.A. στα πλαίσια της δράσης “Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ” στο πρόγραμμα «ΡΑΝΤΑΡ» για την ανάπτυξη παραμετροποιήσιμων «έξυπνων» μικροκυματικών πομποδεκτών νέας γενεάς οι οποίοι θα συνδυάζουν τη νανοτεχνολογία με τη μικρο-νανοηλεκτρονική.

Αντικείμενο του «ΡΑΝΤΑΡ» είναι η δημιουργία μίας νέας τεχνολογικής προσέγγισης για τον σχεδιασμό, τη μοντελοποίηση και την ολοκλήρωση καινοτόμων πομποδεκτών ισχύος νέας γενιάς για ευρύ φάσμα συχνοτήτων και εφαρμογών.

Η GLONATECH S.A., έχει τεθεί επικεφαλής της θεμελιώδους ενότητας  των προδιαγραφών υλικών, πρωτοτύπων και μεθόδων, αναπτύσσοντας και χαρακτηρίζοντας πλήρως νανοσωλήνες άνθρακα και τις διασπορές τους σε ρητίνες, που αποτελούν τη βάση των θερμοηλεκτρικών διασύνδεσης. Επιπλέον θα συμβάλει στην ανάπτυξη της πλατφόρμας διαχείρισης της θερμότητας, καθώς και στην συγκριτική αξιολόγηση πρωτότυπων και την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων.

Με τη συμμετοχή αυτή, ο Όμιλος ONEX Technologies καινοτομεί στην αγορά των πομποδεκτών εκμεταλλευόμενη μία “unique business window opportunity” για εφαρμογές από μελλοντικά ασύρματα δίκτυα 5G μέχρι τα επερχόμενα επίγεια και ιπτάμενα ραντάρ, δημιουργώντας έτσι  προϊόντα με αυξημένη λειτουργικότητα που εκτείνονται πέραν της τεχνολογίας αιχμής και ανοίγουν νέους ορίζοντες στο μέλλον της  νανοτεχνολογίας.

Στο πρόγραμμα μεταξύ άλλων συμμετέχουν το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων με φορέα συντονιστή το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας της Κρήτης.