Σοβαρή βλάβη και ενδεχόμενη εξολοκλήρου απόσυρση από τη γραμμή των Κυκλάδων για το "SUPERSPEED"

  • Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2019 - 19:56

Σταματά τα δρομολόγια προς Κυκλάδες το ταχύπλοο Superspeed της εταιρείας Golden Star Ferries, καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, υπέστη σοβαρή ζημιά.

Σχετική ανακοίνωση έχει εκδόσει το Λιμενικό Σώμα:

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νάξου, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Χ ''SUPERSPEED'' Ν.Π. 12507, ότι μετά τον απόπλου του από Νάξο για Κουφονήσι και Κατάπολα, διαπιστώθηκε απότομη πτώση πίεσης λαδιού στη Νο2 αριστερή κύρια μηχανή, και επιστρέφει στο λιμένα Νάξου.

Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Νάξου, διενεργήθηκε επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων και διαπιστώθηκε απώλεια λαδιών από ρήγμα στην ελαιολεκάνη (κάρτερ) εξαιτίας θραύση διωστήρα (μπιέλας), ενώ στη συνέχεια από το Λιμεναρχείο Νάξου απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Το ''SUPERSPEED'' εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ραφήνα για Σύρο – Μύκονο – Πάρο – Νάξο – Κουφονήσι - Κατάπολα, με είκοσι οχτώ επιβάτες (28) οι οποίοι με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας φιλοξενήθηκαν σε τοπικά καταλύματα και πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με έτερα πλοία.

Στη συνέχεια, κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης νηογνώμονα, επετράπη στο πλοίο ο απόπλους του.

Υπενθυμίζεται, ότι το ταχύπλοο SUPERSPEED πραγματοποιούσε τη γραμμή Ραφήνα - Σύρος - Μύκονος - Πάρος - Νάξος - Αμοργός με επιστροφή.

Η απόσυρση του ταχυπλόου από τα προγραμματισμένα δρομολόγιά του αναμένεται να δημιουργήσει ιδιαίτερο πρόβλημα στην Αμοργό, η οποία "χάνει" τη σύνδεσή της με τη Ραφήνα, αλλά και τις προγραμματισμένες αφίξεις, ενώ ήδη αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα σε ό,τι αφορά στην ακτοπλοϊκή σύνδεση.