Εγκαίνια για τη λειτουργία του ΝΕΩΡΙΟΥ υπό την ΟΝΕΧ

Ιστορική μέρα για το ΝΕΩΡΙΟ Σύρου και τη ναυπηγοεπισκευή στη χώρα

Στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων ο Πρέσβης της Αμερικής στην Ελλάδα και Υπουργικά στελέχη

Ολοταχώς προς την υλοποίηση του οράματος της ONEX για το Νεώριο βαδίζουν ο Ελληνοαμερικανός πρόεδρός της, Πάνος Ξενοκώστας και οι εργαζόμενοί του, οι οποίοι συγκινημένοι εγκαινίασαν τη νέα εποχή για το ιστορικό ναυπηγείο της Σύρου. 

Η επίσημη εκδήλωση των εγκαινίων για την αναγέννηση του Νεωρίου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου, παρουσία Υπουργικών στελεχών της κυβέρνησης, αλλά και του Πρέσβη της Αμερικής στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ. 

Συγκεκριμένα, χαιρετισμούς απηύθυναν -  εκτός από τον Πρέσβη -, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο Πάνος Ξενοκώστας, ο πρόεδρος του Εργοστασιακού Σωματείου του Νεωρίου, Αντώνης Χατζαντώνης, καθώς επίσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, κ. Δωρόθεος Β΄, ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης, Νίκος Λειβαδάρας. 

Οι εργαζόμενοι του Νεωρίου εισέπραξαν τα συγχαρητήρια όλων των ομιλητών της εκδήλωσης των εγκαινίων, αναφορικά με τον αγώνα που έκαναν για την επαναλειτουργία του, πλαισιώνοντας τον ίδιο τον κ. Ξενοκώστα στον υψηλό στόχο του. 

Στη Σύρο μετέβη μάλιστα και αντιπροσωπία από τους εργαζόμενους των ναυπηγείων Ελευσίνας, οι οποίοι επιθυμούν να βαδίσουν στον ίδιο δρόμο με τους συναδέλφους τους στη Σύρο για τη διάσωση ενός ακόμη μεγάλου ναυπηγείου της χώρας. 

Μηνύματα για την Ελληνοαμερικανική φιλία εκφράστηκαν τόσο από τον κ. Πάιατ, όσο και από τους Υπουργούς κκ. Γεωργιάδη και Βρούτση, οι οποίοι δεν παρέλειψαν να υπογραμμίσουν το σημαντικό γεγονός της εμπιστοσύνης των Ελλήνων και ξένων πλοιοκτητών κι εφοπλιστών στο Νεώριο Σύρου. 

Θα υπάρξει αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας στην έντυπη έκδοση.