Συμμετοχή του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου

1ο Συνέδριο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας

  • Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου, 2020 - 11:39

Στις 7 και 8 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε το 1ο Συνέδριο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας στο ξενοδοχείο GRAND HYATT ATHENS με θέμα «Future of Retail» (Το Μέλλον της Λιανικής Πώλησης).

            Τον εμπορικό κόσμο της Τήνου εκπροσώπησαν τα μέλη της Ε.Σ.Ε.Ε. κ. Ανδρέας Τσιμέκης και κ. Λουκία Κολλάρου.

            Τα θέματα του πολύ ενδιαφέροντος συνεδρίου αφορούσαν στο διαδικτυακό μέλλον της λιανικής πώλησης και στους τρόπους προώθησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του διαδικτύου. Ήταν δύο μέρες πληροφόρησης και μάθησης από Έλληνες κορυφαίους επιστήμονες καθώς και καθηγητές ξένων πανεπιστημίων με κορυφαία παρουσία τον καθηγητή του Harvard

κ. Daniel O’ Connor. Στο συνέδριο παρουσιάστηκε και η Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου 2019 από το ΙΝ.ΕΜ.Υ. (Ινστιτούτο Εμπορίου & Υπηρεσιών).

            Οι ενότητες του συνεδρίου ήταν :

  1. Ψηφιακές Τεχνολογίες που αλλάζουν το Εμπόριο
  2. Η επίδραση των Τεχνολογικών Καινοτομιών στην Εφοδιαστική Αλυσίδα
  3. Το Φυσικό Κατάστημα του Μέλλοντος
  4. Λιανικό Εμπόριο και Βιώσιμη Ανάπτυξη
  5. Καινοτόμες Στρατηγικές
  6. Νέες Τάσεις στις Πληρωμές
  7.  Το Μέλλον της Εργασίας στο Εμπόριο

            Η έναρξη του συνεδρίου έγινε από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Πολύ ενδιαφέρουσα και η ομιλία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής κ. Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος τόνισε ότι η ανθρώπινη παρουσία δεν μπορεί να αντικατασταθεί ποτέ και από κανέναν, όσο και αν ο ηλεκτρονικός τρόπος κατανάλωσης, διαφήμισης και ζωής αναπτύσσεται.

            Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020 οι αντιπρόσωποι κ. Τσιμέκης Ανδρέας και κ. Κολλάρου Λουκία πήραν μέρος  στη Γενική Συνέλευση της Ε.Σ.Ε.Ε.

            Μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης της Ε.Σ.Ε.Ε. ακολούθησε η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νομών & Νήσων Αιγαίου στην οποία πήραν μέρος τα μέλη κ. Τσιμέκης Ανδρέας, κ. Κολλάρου Λουκία και κ. Κολλάρου Πετρίνα.