Ο Εμποροεπαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου σχετικά με την ακύρωση του Φεστιβάλ Τήνου 2020

"Ο πολιτισμός και η πολιτιστική κληρονομιά δεν πεθαίνουν"

  • Τετάρτη, 10 Ιουνίου, 2020 - 11:54

Τα τελευταία γεγονότα του τριημέρου αποδεικνύουν πόσο ευάλωτοι είμαστε και ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει με την πανδημία του κορωνοϊού. Η χαλάρωση των μέτρων αλλά κυρίως η ανευθυνότητα και ο μη σεβασμός προς τον εαυτό μας και τους άλλους οδήγησαν στα φαινόμενα των parties, του συνοστισμού και της συνάθροισης χωρίς καμία προφύλαξη με τα γνωστά αποτελέσματα. 97 κρούσματα σε τρεις μέρες, κλείσιμο επιχειρήσεων, πρόστιμα και κυρίως κίνδυνο επιστροφής σε καταστάσεις που δεν θα ήθελε κανείς μας να ξαναζήσει είτε για υγειονομικούς είτε για ψυχολογικούς είτε για οικονομικούς λόγους.

          Τα γεγονότα του τριημέρου είναι ένα απτό παράδειγμα για το τι πρόκειται να επακολουθήσει αν αφεθούμε εντελώς ελεύθεροι και αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους.

          Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η ακύρωση του Φεστιβάλ Τήνου 2020 θεωρήσαμε ότι ήταν μία ορθή απόφαση. Μετά όμως και τα παραπάνω γεγονότα στεκόμαστε στο πλάι της Αναπτυξιακής του Δήμου Τήνου και τον πρόεδρό της κ. Γιάννη Μαρκουΐζο για την απόφαση της μη πραγματοποίησης του Φεστιβάλ γι’ αυτό το καλοκαίρι. Γνωρίζουμε ότι ήταν μία δύσκολη απόφαση που ήθελε θάρρος και δύναμη να παρθεί και να ανακοινωθεί.

          Κατανοούμε και τους υποστηρικτές της πραγματοποίησης του Φεστιβάλ Τήνου για το καλοκαίρι του 2020.

          Γνωρίζουμε όμως συνάμα και το πόσο δύσκολο θα ήταν η διαχείριση της κατάστασης τη δεδομένη στιγμή, πόσο δύσκολο θα ήταν να τηρηθούν τα μέτρα και τι συνέπειες θα μπορούσε να έχει αυτό για τον τόπο μας.

          Επίσης γνωρίζουμε ότι το Φεστιβάλ Τήνου στηρίζεται κατά πολύ στις επιχειρήσεις κυρίως του νησιού μας αλλά και εκτός αυτού. Πόσο εύκολο πιστεύετε ότι θα ήταν αυτό φέτος το καλοκαίρι; Δυστυχώς με τις παρούσες προδιαγραφές αυτό θα ήταν απλά ανέφικτο.

          Φέτος είναι η χρονιά των αναβολών και των ακυρώσεων. Σε τοπικό επίπεδο αναβλήθηκαν μεταξύ άλλων για του χρόνου και το FOOD PATHS του ΣΕΚΥΓΕΤ και το TINOS RUNNING EXPERIENCE του ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝΟΥ, δύο διοργανώσεις που έχουν ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλά, χαρίζοντας αναγνωρισιμότητα στο νησί μας είτε για την γαστρονομία είτε για τον αθλητισμό της και προσφέροντας μεγάλη οικονομική ανάσα στην αγορά της Τήνου. Δεν διαβάσαμε κάποια σχόλια γι΄αυτές τις διοργανώσεις, όταν ανακοινώθηκε η αναβολή τους. Γιατί ; ; ;

Αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο σπουδαίες  διοργανώσεις αναβλήθηκαν για το επόμενο έτος, με πρώτη και σημαντικότερη τη διοργτάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκυο.

          Ο πολιτισμός και η πολιτιστική κληρονομιά δεν πεθαίνουν με την αναβολή ή την ακύρωση μίας διοργάνωσης. Είναι μέσα μας και από εμάς εξαρτάται η συνέχισή τους.

          Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, ως αποδέκτες όλων των μηνυμάτων της αγοράς και ως ενεργοί επιχειρηματίες ευχόμαστε αυτό το καλοκαίρι να τελειώσει όσο καλύτερα γίνεται σε όλους τους τομείς για τον τόπο μας, για την Ελλάδα και τον κόσμο όλο και να είμαστε υγιείς, γεροί και επαγγελματικά ζωντανοί ώστε να συνεχίσουμε πιο δυνατά μόλις αφήσουμε πίσω μας την πανδημία του κορωνοϊού.

          Στο χέρι μας είναι αρκεί να επιδείξουμε σεβασμό και υπευθυνότητα.