«ΠΑΤΡΙΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ»

Ζητούν τον Χαρδαλιά στο τηλέφωνο για τον «κόφτη» σε γάμους και βαπτίσεις

Σε αναμμένα κάρβουνα οι ιδιοκτήτες των κέντρων διασκέδασης
  • Τετάρτη, 5 Αυγούστου, 2020 - 06:26

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ίδιο τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά θα επιδιώξουν σήμερα οι επαγγελματίες της Κρήτης που διαθέτουν κέντρα διασκέδασης με χωρητικότητα άνω των 100 ατόμων για το φλέγον ζήτημα των περιορισμών σε γάμους και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Ήδη η απόφαση του Υπουργείου για περιορισμό στον αριθμό των καλεσμένων έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων με τις ακυρώσεις για μετά τις 15 Αυγούστου να είναι καθημερινές και πολλαπλές.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά από μια πολύωρη παγκρήτια σύσκεψη, οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών αποφάσισαν να ζητήσουν σαφείς διευκρινίσεις αναφορικά με το τι πρόκειται να γίνει μετά τις 15 Αυγούστου, καθώς και διασφαλίσεις σε σχέση με την καθολικότητα του μέτρου, αφού παρατηρούνται ακυρώσεις γάμων σε κέντρα αλλά διεξαγωγή σε ιδιωτικές βίλες ή πλατείες.

Ο Σύνδεσμος επισιτισμού και διασκέδασης έχει συνάντηση σήμερα στις 12:30 με τον περιφερειάρχη, ώστε να γίνει η αναγκαία τηλεφωνική επικοινωνία και να δοθούν διευκρινίσεις. Οι εκπρόσωποι του συλλόγου ζητούν μεγαλύτερη υπευθυνότητα από το Υπουργείο, ακριβείς απαντήσεις, καθώς και δεσμεύσεις για τη διασφάλιση του κλάδου και του προσωπικού.

Όπως τονίζουν μάλιστα, ήδη ο κλάδος έχει δεχθεί ένα τεράστιο πλήγμα κι εφόσον οι καταστάσεις συνεχίσουν ή τα κέντρα κλείσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, δηλώνουν πως η κυβέρνηση θα πρέπει ήδη να έχει βρει το σχέδιο προστασίας και ενίσχυσης επαγγελματιών αλλά και εργαζόμενων.