“Η ΓΝΩΜΗ ΠΑΤΡΑΣ”

«Μην βάζετε ταφόπλακα»- Ανησυχία στον κλάδο της εστίασης στην Πάτρα για όσους δεν πειθαρχούν στα μέτρα

  • Πέμπτη, 13 Αυγούστου, 2020 - 06:28

Η τήρηση των μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό είναι πρωτίστως ζήτημα ατομικής ευθύνης. Τι γίνεται όμως όταν η έλλειψη ατομικής ευθύνης θέτει προ των… ευθυνών του έναν ολόκληρο κλάδο ο οποίος «τρέμει» και μόνο στην ιδέα πως θα πληρώσει το τίμημα της απειθαρχίας μεμονωμένων μελών του;

Αυτό συμβαίνει στην Πάτρα με την πλειονότητα των καταστηματαρχών εστίασης και αναψυχής να εκφράζουν φόβους και έντονο προβληματισμό για την συμπεριφορά συναδέλφων τους που καταστρατηγούν συστηματικά τα μέτρα «επενδύοντας» στην νεανική… ελαφρότητα!

Την ανησυχία αυτή ενέτεινε η απόφαση της κυβέρνησης για lockdown μετά τα μεσάνυχτα σε ορισμένες περιοχές της χώρας, η οποία δεν αποκλείεται να επεκταθεί και σε άλλες, αν κριθεί αναγκαίο.

Το γεγονός ότι η Αχαΐα τουλάχιστον προς το παρόν παραμένει covid-free δεν μπορεί να εφησυχάζει τον κλάδο, ούτε να επιτρέπει την ασύδοτη λειτουργία νυχτερινών καταστημάτων, στα οποία δεν τηρείται κανένα μέτρο ασφαλείας.

Επιχειρηματίες από τον χώρο της εστίασης καλούν τους συναδέλφους τους να σεβαστούν τον κλάδο και να συμμορφωθούν στα μέτρα, ώστε η πανδημία να μην αποτελέσει και την οριστική «ταφόπλακα» για τα καταστήματά τους.

Σαφώς και η εστίαση ήταν ένας από τους κλάδους που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού, ενώ είναι ο πρώτος στον οποίο εφαρμόζονται τα κυβερνητικά μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού.

Αυτό έχει προκαλέσει ήδη μεγάλη οικονομική ζημιά στα καταστήματα, τα οποία απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους.

Η εστίαση είναι αυτή που έβαλε πλάτη και συνεχίζει να βάζει, με τους κατά τόπους Συλλόγους να προσπαθούν να ενημερώσουν τα μέλη τους για την αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων.