Σταθερή αξία στη συνείδηση του αναγνωστικού κοινού

Η «Κοινή Γνώμη» έγινε 38 ετών

  • Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου, 2020 - 06:18

Με «όπλα» της την έγκυρη, ουσιαστική και διασταυρωμένη πληροφόρηση, τη διεισδυτική δημοσιογραφική ματιά και την πλουραλιστική καταγραφή και μετάδοση ειδήσεων, η «Κοινή Γνώμη», εντάχθηκε δυναμικά στη «μάχη» της ενημέρωσης, πριν από 38 χρόνια, καταφέρνοντας να κρατά μέχρι και σήμερα υψηλά τη σημαία του τοπικού Τύπου.

Στις 17 Νοεμβρίου 1982, η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Εφημερίδα της Σύρου με εκδότη τον -μόλις 22 ετών- Γιώργο Ιωσ. Βακόνδιο, τύπωσε και κυκλοφόρησε το πρώτο της φύλλο, που αποτέλεσε την αρχή μιας μεγάλης και επιτυχημένης πορείας.

Επί 20 συναπτά έτη, η «ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ» επικοινωνούσε με το αναγνωστικό κοινό σε εβδομαδιαία βάση και με τον καιρό έγινε το ειδησεογραφικό μέσο διασύνδεσης των Κυκλάδων.

Άλλαξε και διαμόρφωσε το τοπίο της ενημέρωσης

Στην πάροδο των ετών, η εφημερίδα ακολούθησε την εξέλιξη της μητρικής εταιρίας: άλλαξε σχήμα, μέγεθος, δομή και περιεχόμενο προσφέροντας στον Κυκλαδίτη ένα ουσιαστικό βήμα διαλόγου, όπου πολλά τοπικά προβλήματα δημοσιοποιούνται και επιλύονται.

Το 2002 έφερε μια σημαντική εξέλιξη, καθώς η «ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ» έγινε πλέον ημερήσια. Το προσωπικό ενισχύθηκε και επιμορφώθηκε, ενώ συγκροτήθηκε ένα δίκτυο ανταποκριτών στα γύρω νησιά, καθώς και ένας κύκλος συνεργατών που ασχολούνται με θέματα επιστημονικού, επιχειρηματικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Λειτουργώντας παράλληλα ως «φυτώριο» δημοσιογράφων , η εφημερίδα έδωσε διαχρονικά το βήμα και τη φωνή σε νέους φερέλπιδες και πολλά υποσχόμενους συντάκτες, που συνέβαλαν με τόλμη και αφοσίωση στην ισχυροποίηση και διατήρηση της ηχηρής φωνής της και στην παροχή ενημέρωσης και κριτικής σκέψης απελευθερωμένης από ταμπού, στεγανά και εξαρτήσεις. Πολλά από τα τολμηρά –σε επίπεδο περιφερειακού τύπου- εγχειρήματά της αγαπήθηκαν από το κοινό και έγιναν κομμάτι της καθημερινότητας μιας σύγχρονης γενιάς αναγνωστών που αναζητά την αποτύπωση σκέψεων, θέσεων και προβληματισμών που τους απασχολούν και τους εκφράζουν.

Η προσπάθεια τόσο του εκδότη όσο και όλων εκείνων που εμπλέκονται στην έκδοσή της, να μείνει η εφημερίδα μακριά από τα κομματικά «χρώματα» έχει αποδώσει, αφού τα γεγονότα καλύπτονται πολύπλευρα και η κριτική άποψη είναι απαλλαγμένη σκοπιμοτήτων και «χρωματισμών» που θα την καθιστούσαν και αναξιόπιστη και μονόπλευρη τόσο ως προς την αντικειμενική ενημέρωση των αναγνωστών της, όσο και ως προς την καθιέρωσή της ως «έγκριτης» στο χώρο των Κυκλάδων.

Στόχος μία διαρκής ανοδική πορεία

Η ημερήσια εφημερίδα «ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ» αποτελεί μέχρι σήμερα σταθερή αξία στη συνείδηση του αναγνωστικού κοινού, παραμένοντας στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσής τόσο με την έντυπη όσο και με την ηλεκτρονική της έκδοση.

Με συνεχή ανανέωση, με τη στιβαρότητα που της προσδίδει η εγκυρότητα της πληροφόρησης, η σοβαρότητα στην αντιμετώπιση των θεμάτων και ο σεβασμός προς τους αναγνώστες της, η «ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ», που συμπληρώνει φέτος 38 παρουσίας με 5.503 φύλλα, στοχεύει σε μία διαρκή ανοδική πορεία στον χώρο της ενημέρωσης.

Ετικέτες: 

Σχόλια

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΤΡΟΥΜ... Τετ, 18 Νοε. 2020 - 11:35

Εύχομαι να συνεχείσετε το λειτούργημα της ενημέρωσης. Να συνεχίσουν οι συνεργάτες σας να βλέπουν την ενημέρωση των πολιτών, ως λειτούργημα και όχι ως επάγγελμα. Τότε και μόνο τότε, η Δημοσιογραφία θα είναι Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης.