Σπουδαία διάκριση για το αποστακτήριο Makryonitis Syros Distillery

  • Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου, 2022 - 13:33
  • /   Eνημέρωση: 17 Δεκ. 2022 - 19:16
φωτο: Γαστρονόμος

Σημαντικότατη διάκριση για το αποστακτήριο  Makryonitis Syros Distillery και για το παλαιωμενο απόσταγμα 18.03, ανάμεσα σε όλα τα παλαιωμένα τσίπουρα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Γαστρονόμος: "Μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις της γευσιγνωσίας ήταν αυτό το μικρό κυκλαδίτικο διαμαντάκι. Ο ταλαντούχος Νίκος Μακρυωνίτης φτιάχνει στη Σύρο ένα πεντανόστιμο απόσταγμα που θυμίζει μπράντι ή ουίσκι, χρησιμοποιώντας κυκλαδίτικη Μονεμβασιά, λίγο ντόπιο Ασύρτικο και Σεριφιώτικο. Η σοδειά 18.03 παλαιώνει για τρία χρόνια μέσα σε γαλλικά δρύινα βαρέλια από δεύτερο χέρι –πριν φιλοξενούσαν κρασί από το Μπορντό–, σε ένα κελάρι στο φως, ώστε το τσίπουρο να ωριμάζει σχεδόν κάτω από τον κυκλαδίτικο ήλιο, συνθήκη μοναδική. Έχει πολύ πλούσια γεύση, που θυμίζει σταφίδες, είναι μπαχαρένιο και βοτανικό, με μακρά επίγευση και μεταξένια υφή. Φτιάχνονται μόνο 700 φιάλες. Ν. Δ.". 

Δείτε εδώ την αναφορά. 

Ετικέτες: