Εργοστασιακό Σωματείο – Π. Ξενοκώστας: “Ζήτω το Νεώριό μας”

Μία αναδρομή - “φορτισμένη” με ιδιαίτερη συγκίνηση - στην πορεία αναγέννησης του Νεωρίου Σύρου, υπό την καθοδήγηση της ONEX και του Πάνου Ξενοκώστα πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα, το Δ.Σ. και τα μέλη του Εργοστασιακού Σωματείου του Νεωρίου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας τους για το νέο έτος.

Η σημερινή πρόοδος του ναυπηγείου της Σύρου που οφείλεται κυρίως στη συνεργασία εργαζομένων και επενδυτή, γιορτάστηκε απόψε, στον κατάμεστο χώρο του Plaza στο Μάννα, όπου και έδωσαν το παρών εκπρόσωποι τοπικών Αρχών, βουλευτές και υποψήφιοι βουλευτές, εκπρόσωποι φορέων και Σωμάτων Ασφαλείας, όπως επίσης, τα μέλη των οικογενειών των εργαζομένων και πρωτίστως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του Νεωρίου.

Η εικόνα ενός ναυπηγείου ζωντανού, μετά από σκληρό αγώνα και προσπάθεια, μετά από συνεννοήσεις και επαφές με την πολιτεία, χειροκροτήθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους, στην εκδήλωση του Εργοστασιακού Σωματείου, στην οποία μίλησε αναλυτικά γι αυτή τη διαδρομή, ο πρόεδρός του, Αντώνης Χατζαντώνης.

Ειδικότερα, αμέσως μετά τους χαιρετισμούς του μητροπολίτη Σύρου, κ. Δωροθέου Β΄ και του Καθολικού Επισκόπου, π. Πέτρου Στεφάνου, ευχήθηκαν με θερμά λόγια στους εργαζομένους και τη διοίκηση, οι βουλευτές, Γιάννης Βρούτσης, Φίλιππος Φόρτωμας και Κατερίνα Μονογυιού, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Λεονταρίτης, η εκπρόσωπος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, Αγγελική Πρίντεζη καθώς επίσης γραπτό χαιρετισμό απέστειλε ο Ανδρέας Νεφελούδης.

Μέσα από ένα 10λεπτο βίντεο, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα βήματα αναγέννησης και προόδου του Νεωρίου, από το σημείο μηδέν, που οι εγκαταστάσεις δεν είχαν ρεύμα μέχρι και σήμερα, που το ναυπηγείο της Σύρου αποτελεί συζήτηση στα χείλη πολλών εφοπλιστών.

Τόσο ο Αντώνης Χατζαντώνης, όσο και ο Πάνος Ξενοκώστας στις ομιλίες τους μίλησαν για τη συμπόρευση εργαζομένων και διοίκησης σε αυτόν τον δύσκολο αλλά καρποφόρο αγώνα, φωνάζοντας “Ζήτω το Νέωριο”.

Ακολούθησε κλήρωση για χρηματικά δώρα.

Ετικέτες: