Εμπορικός Σύλλογος Σύρου: Ζητάμε την πλήρη απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου

  • Τρίτη, 21 Νοεμβρίου, 2023 - 08:33

Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Σύρου για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. 

Η ανακοίνωση

Την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023, οι φορείς εκπροσώπησης των αυτοαπασχολούμενων και των ελεύθερων επαγγελματιών σε όλη τη χώρα, προχωρούν σε κινητοποιήσεις και ψηφίσματα διαμαρτυρίας, με αφορμή το φορολογικό σχέδιο νόμου, που μπορεί να αποτελέσει την χαριστική βολή για χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Για το μικρομεσαίο εμπόριο, η υπερφορολόγηση, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια τους περισσότερους από εμάς στην ανέχεια, στις οφειλές και τελικά στο κλείσιμο.
Μέσα από το ψήφισμα αυτό, εκφράζουμε την αγωνία για το μέλλον μας, ενώ ταυτόχρονα προβάλλουμε προς κάθε υπεύθυνο την δυσαρέσκειά μας για την εξωπραγματική και άδικη φορολογική αντιμετώπισή μας, που θα έχει καταλυτικά αποτελέσματα στην δύσκολη πλέον καθημερινότητά μας και στην αγωνιώδη προσπάθειά μας να κρατήσουμε τα μαγαζιά μας ανοικτά.
Όλοι οι Σύλλογοι ανά την επικράτεια εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους στα φορολογικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν και ζητούν την άμεση απόσυρσή τους.

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα περιέχει:
• Επιβάλλει κεφαλικό φόρο σε δεκάδες χιλιάδες ελ. επαγγελματίες
και αυτοαπασχολούμενους.
• Στιγματίζει κλάδους ολόκληρους ως φοροφυγάδες.
• Φέρνει μπαράζ λουκέτων σε καταστήματα και επιχειρήσεις.
• Φέρνει αύξηση της ανεργίας, της παραοικονομίας και της μαύρης
εργασίας.
• Φέρνει περισσότερους πλειστηριασμούς.
Αρνούμαστε να πληρώνουμε μονίμως την χρόνια αναποτελεσματικότητα και την αδυναμία του Κράτους να εντοπίσει τους πραγματικούς φοροφυγάδες και απαιτούμε να αφήσει ήσυχο ένα κλάδο που εδώ και
χρόνια λειτουργεί με ανοιχτές πόρτες, έχοντας πλήρως υιοθετήσει τα POS, τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και την ένταξη στο MyData.
Στεκόμαστε ενάντια στις απαράδεκτες διατάξεις του σχεδίου νόμου και ζητάμε την πλήρη απόσυρσή του και την έναρξη ευρύτατου διαλόγου για την καταπολέμηση του φαινομένου της φοροδιαφυγής.
Παράλληλα διεκδικούμε την υλοποίηση των κάτωθι μέτρων για την στήριξή τους και όχι τον αφανισμό τους:
• Πλήρης κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
• Άμεση θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού, ο οποίος θα τροφοδοτεί τις βασικές λειτουργίες τηςεπιχείρησης και τους προμηθευτές της.
• Να γίνει υποχρεωτικά δεκτή η αίτηση στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών, σε αιτούντες με ετήσιο εισόδημα έως 14.000 ευρώ.
• Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές.
Πρέπει να γίνει κατανοητό στην κυβέρνηση ότι δεν θα ανεχθούμε να μας φορτώσουν και άλλα βάρη.
Όλοι μαζί μπορούμε και επιβάλλεται να σταματήσουμε άμεσα τα σενάρια του αφανισμού μας.
Λέμε βροντερό ΟΧΙ στα σχέδια αφανισμού μας!
Λέμε βροντερό ΝΑΙ στον αγώνα για την επιβίωσή μας!