Πλειστηριασμοί: Σε απειλητικό «κλοιό» το «Chora Resort» στη Φολέγανδρο

Στο στόχαστρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών τέθηκε τις τελευταίες μέρες ένα από τα καλύτερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Φολεγάνδρου.

Το 4 αστέρων «Chora Resort» έχει προγραμματιστεί για τις 19 Ιουνίου, με την προϋπόθεση βεβαίως ότι μέχρι τότε δεν θα έχουν δρομολογηθεί κινήσεις για την αναστολή του πλειστηριασμού. Επισπεύδουσα είναι η Cepal και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 2.509.000 ευρώ.

Πρόκειται για έναν αγρό εκτάσεως 3,2 στρεμμάτων που βρίσκεται στην κτηματική περιφέρεια της Κοινότητας Χώρας Φολεγάνδρου, στην θέση «Γραμματική». Επί αυτού έχει ανεγερθεί ξενοδοχειακό συγκρότημα με την επωνυμία «Chora Resort» που έχει συνολικό εμβαδό 1.266,98 τ.μ. και αποτελείται από κτίριο Α΄ εμβαδού 215,44 τ.μ., κτίριο Β΄ εμβαδού 402,06 τ.μ., κτίριο Γ΄ εμβαδού 211,41 τ.μ. και κτίριο Δ΄ εμβαδού 275,51 τ.μ., κτίριο Ε΄ εμβαδού 107,95 τ.μ. και κτίριο Ζ΄ εμβαδού 54,41 τ.μ.

Η ξενοδοχειακή μονάδα είναι 4 αστέρων με δυναμικότητα 24 δωμάτια και 45 κλίνες ενώ έχει κατασκευασθεί βάσει οικοδομικών αδειών του 2003 και του 2005.

Αναλυτικά, η μονάδα αποτελείται από έξι ανεξάρτητα κτίρια που περιλαμβάνουν:

Κτίριο Α : Στάθμη υπογείου που περιλαμβάνει 2 εισόδους μέσω εξωτερικών κλιμακοστασίων, αποθηκευτικό χώρο που έχει διαμορφωθεί σε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αποδυτήρια, WC λουόμενων πισίνας, πλατύσκαλα και διάδρομο. Το υπόγειο επικοινωνεί με διάδρομο με το μηχανοστάσιο της πισίνας. Η συνολική επιφάνεια του υπογείου ανέρχεται σε 84,05τ.μ.

Στάθμη ισογείου που περιλαμβάνει κύρια είσοδο μέσω πλατώματος πισίνας, αίθουσα πρωινού και χώρο παρασκευαστηρίου με ανεξάρτητη είσοδο. Η συνολική επιφάνεια του ισογείου ανέρχεται σε 84,05τ.μ.

Κτίριο Β: Στάθμη υπογείου που περιλαμβάνει εσωτερικό κλιμακοστάσιο (από την πτέρυγα της reception), εξωτερικό κλιμακοστάσιο (από την πτέρυγα των δωματίων), ράμπα εισόδου οχημάτων από τη δημόσια οδό, χώρους wc πελατών, προσωπικού, πλυντήριο, σιδερωτήριο, λινοθήκη, δωμάτια περιοδικής αναπαύσεως προσωπικού με WC, αποθήκες, λεβητοστάσιο, parking επιφανείας 180,00 τ.μ. περίπου. Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι έχει επεκταθεί το υπόγειο, έχει συνενωθεί με διπλανό χώρο γκαράζ και έχει διαμορφωθεί σε ενιαίο χώρο. Η συνολική επιφάνεια του υπογείου ανέρχεται σε 370 τ.μ. περίπου.

Στάθμη ισογείου που περιλαμβάνει κύρια είσοδο – reception, χώρο αναμονής πελατών-σαλονιού, γραφείο, WC, 3 δωμάτια. Η συνολική επιφάνεια ισογείου ανέρχεται σε 150,14τ.μ.

Στάθμη Α΄ ορόφου που περιλαμβάνει 1 δωμάτιο, 1 τρίκλινη δίχωρη με 2 WC σουίτα, δύο εξωτερικά κλιμακοστάσια προσπελάσεως πλέον χώρου δώματος. Η συνολική επιφάνεια 1ου ορόφου ανέρχεται σε 71,96τ.μ.

Κτίριο Γ: Στάθμη υπογείου που περιλαμβάνει εξωτερικό κλιμακοστάσιο προσπελάσεως, αποθηκευτικούς χώρους, διαδρόμους κλπ. επιφανείας 96,42τ.μ. Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι έχει διαμορφωθεί σε υπόγειο χώρο που περιλαμβάνει δωμάτια προσωπικού, γυμναστήριο, διάδρομο και 2 εξωτερικά κλιμακοστάσια. Η συνολική επιφάνεια υπογείου ανέρχεται σε 100τ.μ. περίπου.

Στάθμη ισογείου που περιλαμβάνει 4 δωμάτια πελατών πλέον βεραντών και διαδρόμων προσπελάσεως. Η συνολική επιφάνεια του ισογείου ανέρχεται σε 96,42τ.μ.

Στάθμη Α΄ ορόφου που περιλαμβάνει 1 δωμάτιο πελατών και μια τρίκλινη δίχωρη σουίτα με 2 WC, εξωτερικό κλιμακοστάσιο προσπελάσεως, πλέον χώρου δώματος. Η συνολική επιφάνεια 1ουορόφου ανέρχεται σε 63,39τ.μ.

Κτίριο Δ: Στάθμη υπογείου που περιλαμβάνει 2 εξωτερικά κλιμακοστάσια προσπελάσεως, αποθηκευτικούς χώρους 120,99τ.μ.Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι έχει διαμορφωθεί σε υπόγειο χώρο που περιλαμβάνει δωμάτια προσωπικού με WC, διάδρομο και 2 εξωτερικά κλιμακοστάσια. Η συνολική επιφάνεια του υπογείου ανέρχεται σε 150τ.μ. περίπου.

Στάθμη ισογείου που περιλαμβάνει 5 δωμάτια πελατών με συνολική επιφάνεια 120,99τ.μ.

Στάθμη Α΄ ορόφου που περιλαμβάνει 3 δωμάτια πελατών, 2 εξωτερικά κλιμακοστάσια προσπελάσεως, πλέον χώρου δώματος. Η συνολική επιφάνεια Α΄ ορόφου είναι 75,82τ.μ.

 

Κτίριο Ε: Στάθμη υπογείου που περιλαμβάνει εξωτερικό κλιμακοστάσιο, είσοδο και ενιαίο χώρο αποθήκης, επιφανείας 51,64τ.μ..Το υπόγειο του κτιρίου έχει ενοποιηθεί με το υπόγειο του κτιρίου Ζ με ταυτόχρονη επέκταση κατά 20 τ.μ. και αλλαγή χρήσης σε χώρο spa, massage. Η συνολική επιφάνεια του υπογείου ανέρχεται σε 71,64τ.μ.περίπου.

Στάθμη ισογείου που περιλαμβάνει 2 δωμάτια πελατών, πλέον βεραντών και διαδρόμων. Η συνολική επιφάνεια του ισογείου ανέρχεται σε 51,64τ.μ.

Στάθμη Α΄ ορόφου που περιλαμβάνει 1 δίκλινο δωμάτιο. Η συνολική επιφάνεια του Α΄ ορόφου ανέρχεται σε 25,48τ.μ.

Κτίριο Ζ’: Στάθμη υπογείου που περιλαμβάνει εξωτερικό κλιμακοστάσιο, είσοδο και ενιαίο χώρο αποθήκης, επιφανείας 23,58τ.μ.Το υπόγειο του κτιρίου έχει ενοποιηθεί με το υπόγειο του κτιρίου Ε.Η συνολική επιφάνεια του υπογείου ανέρχεται σε 23,58τ.μ.

Στάθμη ισογείου που περιλαμβάνει 1 δωμάτιο πελατών. Η συνολική επιφάνεια του ισογείου ανέρχεται σε 23,58τ.μ.

Η πισίνα και το εκκλησάκι

Ο περιβάλλων χώρος είναι διαμορφωμένος με πλακοστρώσεις και διαθέτει περίφραξη από μαντρότοιχους στα όρια του οικοπέδου, θέσεις στάθμευσης, κ.α.

Το συγκρότημα διαθέτει μεγάλη πισίνα 320 τ.μ και υπόγειο μηχανοστάσιο επιφάνειας 58,64 τ.μ. Πλησίον της πισίνας έχει διαμορφωθεί υπαίθριος χώρος εστιατορίου με πέργκολα. Το συγκρότημα διαθέτει ακόμη ισόγειο χώρο κουζίνας επιφάνειας 35 τ.μ. στη δυτική πλευρά του συγκροτήματος και εκκλησία επιφάνειας 21,33 τ.μ.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση πλειστηριασμοί, το ποσό οφειλής ανέρχεται σε 300.000 ευρώ πλέον των εξόδων εκτελέσεως «που αποτελεί μέρος της συνολικής επιταχθείσης απαίτησης της και δη μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου».

Η ΕΝΚΛΩ

Μετά τον τελευταίο άγονο πλειστηριασμό που έγινε στις 8 Μαρτίου, ο μηχανολογικός εξοπλισμός του εργοστασίου της πτωχευμένης Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας στην Κομοτηνή οδηγείται σε επαναληπτικό στις 10 Μαίου, με περαιτέρω μειωμένη τιμή εκκίνησης στα 1.951.575 ευρώ.

Πρόκειται για τη βιομηχανική μονάδα των πρώην Κλωστηρίων Μαρωνείας (στη συνέχεια της άλλοτε κραταιάς ΕΝΚΛΩ της οικογένειας Λαναρά), με παραγόμενα προϊόντα νήματα τύπου compact, από το 2000 που πρωτολειτούργησε ως πρότυπη μονάδα και μέχρι το 2010 περίπου που σταμάτησε.

Σημειώνεται ότι μετά τις άγονες προσπάθειες που προηγήθηκαν, η τιμή εκκίνησης έχει διολισθήσει από τα 3,9 εκατ. ευρώ, στα ¾ της μέσης τιμής των δύο εκτιμήσεων των πιστοποιημένων εκτιμητών, δηλαδή στα 2.927.362,50 ευρώ και πλέον στο 50% αυτής , ήτοι στα 1.951.575 ευρώ.

Πηγή:newmoney.gr