O παιδικός σταθμός και το νηπιαγωγείο της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου αποχαιρέτησαν μία ακόμη σχολική χρονιά πραγματοποιώντας μία υπέροχη τελετή λήξης

Οι μικροί “πρωταγωνιστές” του Αισώπου έστειλαν μηνύματα

Στους μικρούς πρωταγωνιστές των μύθων του Αισώπου μεταμορφώθηκαν οι λιλιπούτειοι μαθητές του παιδικού σταθμού και του νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, “Στην παλάμη του Θεού”, μεταφέροντας τα διδακτικά και συμβολικά μηνύματα του μεγάλου μυθοποιού προς τους γονείς και τους παριστάμενους συνολικά της τελετής λήξης.

Η χαμογελαστή χελώνα, τα μικρά ποντικάκια, ο εξυπνούλης... λαγός, καθώς και πολλά ακόμη ζωάκια έλαβαν θέση επί σκηνής, μεταφέροντας δραματοποιημένους τρεις από τους μύθους του Αισώπου στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής της Αγίας Βαρβάρας στο Κίνι, πλησίον των σχολικών εγκαταστάσεων, όπου και έλαβε χώρα η ξεχωριστή γιορτή.

Σπουδαίο έργο

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Δευτέρας παρουσία πολλών γονιών, αλλά και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου, κ. Δωροθέου Β΄, τόσο οι μικροί μαθητές, όσο όμως και το παιδαγωγικό προσωπικό καθώς και ο διευθυντής “της παλάμης του Θεού”, Πρωτοπρ. π. Φλαβιανός Αλμπέσκου παρουσίασαν το πολύτιμο έργο που αναπτύσσεται στις τάξεις του νηπιαγωγείου και του παιδικού σταθμού, συνθέτοντας μία ιδιαίτερη γιορτή, στο πλαίσιο της οποίας τα παιδιά ανέδειξαν με επιτυχία τα αλληγορικά μηνύματα των μύθων.

Η ετήσια γιορτή του σχολείου ολοκληρώθηκε με τον χαιρετισμό του κκ. Δωροθέου Β΄, ο οποίος εξήρε τη δουλειά που γίνεται “στην παλάμη του Θεού”, εκφράζοντας την ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίησή του για το αξιόλογο αποτέλεσμα. “Εύχομαι τα παιδιά αυτά να σας χαρίζουν πολλές και για όλη σας τη ζωή χαρές” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος, ευχαριστώντας παράλληλα την Ηγουμένη της Ιεράς Μονής της Αγίας Βαρβάρας για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων προς τα παιδιά και τους γονείς. Τόσο ο ίδιος, όσο και οι παιδαγωγοί δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν και τους γονείς που επιλέγουν να φοιτήσουν τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό και το νηπιαγωγείο της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, δηλώνοντας κατηγορηματικά, πως σταθερός στόχος αποτελεί η ανάπτυξη σοβαρού εκπαιδευτικού - προσχολικού έργου.