Τα παιδιά της «Παλάμης του Θεού» γνώρισαν την τέχνη, την αγάπησαν και μας καλούν να θαυμάσουμε τις δικές τους δημιουργίες

Όμορφα έργα τέχνης από τα μικρά τους χεράκια

Στους δρόμους της τέχνης περπάτησαν αυτή τη χρονιά τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου «Στην παλάμη του Θεού».

Μέσα από τη θεματική ενότητα «τέχνη», ανοίχτηκαν στα παιδιά πολλά και διαφορετικά μονοπάτια, κάποια εκ των οποίων τα οδήγησαν στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στην Τήνο, αλλά και στη δική μας Έκθεση Αντιγράφων Κυκλαδικής Τέχνης, που φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης.

Το σχολείο επισκέφτηκε επίσης τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν το αυθεντικό ομώνυμο έργο του Κρητικού ζωγράφου, γλύπτη και αρχιτέκτονα της Ισπανικής Αναγέννησης, Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, γνωστού σε όλους με το προσωνύμιο «El Greco».

Τροφή για καλλιτεχνική δημιουργία

Σκοπός αυτής της ενδιαφέρουσας διαδρομής, που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, ήταν η γνωριμία των παιδιών με την τέχνη, καθώς και η ενθάρρυνσή τους για τη δημιουργία δικών τους έργων με τη χρήση διαφόρων υλικών.

Τα παιδιά άνοιξαν καλά τα μάτια τους, εμπνεύστηκαν από την Κυκλαδική, την Αιγυπτιακή και την Αφρικάνικη Τέχνη και υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους, έφτιαξαν με τα μικρά τους χεράκια όμορφα έργα που εκτίθενται στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος», πλησίον του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Για την επίτευξη αυτού του σκοπού, τα παιδιά δούλεψαν με ανακυκλώσιμα υλικά, γύψο, πηλό, μάρμαρο και άμμο, ενώ μελέτησαν επίσης τη βιογραφία και εργογραφία του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, το όνομα του οποίου φέρει η έκθεση που φιλοξενεί τα έργα τους.

Οι μικροί καλλιτέχνες της «Παλάμης του Θεού» έμειναν εντυπωσιασμένοι από το αποτέλεσμα που κατάφεραν να πετύχουν τα ίδια και το μοιράζονται μαζί μας για μία ακόμη φορά.

Η έκθεση λειτούργησε το περασμένο Σάββατο 8 Ιουνίου και επαναλαμβάνεται αύριο από τις 10:00 ως τις 14:00. Στο χώρο θα πραγματοποιηθούν δράσεις για τους μικρούς φίλους του σχολείου.