Οι καμπάνες χτυπούν Χριστούγεννα στο Ιδιωτικό Σχολείο «Άγιος Γεώργιος»

Ατελείωτη γιορτή

Με χριστουγεννιάτικα τραγούδια, θεατρικά δρώμενα και πολλές ακόμη δράσεις, στις οποίες «καθρεφτίζεται» το μήνυμα της αγάπης και της ελπίδας, οι μικροί και μεγάλοι μαθητές του Ιδιωτικού Σχολείου «Ο Άγιος Γεώργιος» υποδέχονται αυτή την εβδομάδα την πιο χαρούμενη γιορτή του έτους.

Η αστείρευτη φαντασία, ο αυθορμητισμός και η αθωότητα των λιλιπούτειων «Φρερ» φώτισαν τις καρδιές γονέων, εκπαιδευτικών, φίλων και όλων εκείνων που είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν τη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους στην Αίθουσα «Δελασάλ» του σχολείου.

Ένα μαγικό ταξίδι σε μακρινούς πλανήτες, που γέννησε το μυαλό των μαθητών του Παιδικού Σταθμού ξεδιπλώθηκε την περασμένη Δευτέρα μπροστά στα μάτια των θεατών με συνοδοιπόρους έναν μικρό πρίγκιπα και ένα άστρο. Τα παιδιά ανακάλυψαν μαζί χριστουγεννιάτικους θησαυρούς, σε μία περιπλάνηση που τα είχε όλα. Αμέσως μετά, τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας θύμισαν με τη βοήθεια του μαγικού ραβδιού τους το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων, που πολλές φορές ξεχνάμε, εξαιτίας των καθημερινών δυσκολιών και προβλημάτων.  

Την ιστορία της Γέννησης του Χριστού παρουσίασαν χθες τα παιδιά της Α’ Τάξης, ενώ στη συνέχεια το κοινό μεταφέρθηκε με τη βοήθεια της Β’ Τάξης στο μαγικό χωριό του Άη-Βασίλη και συγκεκριμένα στο εργαστήριό του, όπου οι προετοιμασίες για της Πρωτοχρονιάς έχουν ήδη ξεκινήσει. Την εκδήλωση παρακολούθησε, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος συνεχάρη τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου για το αξιόλογο έργο τους, εκφράζοντας παράλληλα τις εόρτιες πατρικές ευχές του.   

Τη σκυτάλη πήραν οι μαθητές της Γ’ και Δ’ Τάξης, οι οποίοι καλωσόρισαν μελωδικά το κοινό. Η χορωδία ερμήνευσε αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια με τη συνοδεία φλογέρας και μελόντικας και αμέσως μετά, παρουσιάστηκε μία διασκευή του γνωστού χριστουγεννιάτικου παραμυθιού του Ευγένιου Τριβιζά «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα»

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου. Μαθητές της Ε’ Τάξης θα μιλήσουν για τη φιλανθρωπία και τη σημασία του εθελοντισμού και στη συνέχεια, τα παιδιά της ΣΤ’ Τάξης και το τμήμα Αγγλικών σπουδών του σχολείου θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση “Tracking Santa!”. Τις υποκριτικές ικανότητές τους θα δείξουν και οι μαθητές της Ε’ Τάξης σε συνεργασία με το τμήμα Γαλλικών σπουδών του σχολείου μέσα από την παράσταση “Le costume d’ oncle Guillaume”. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η χορωδία με γνωστά εορταστικά κομμάτια όπως «O Αϊ- Βασίλης πάλι θα ‘ρθει», «Χριστούγεννα για σένα και για μένα» και “It’s the most wonderful time of the year”.