Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από τη Βαρδάκειο Σχολή η 1η εκπαίδευση νέων του έργου «Recognize and Change»

Ταυτότητα και Σχέσεις

Σε εφαρμογή τέθηκε από τη Βαρδάκειο Σχολή Ερμούπολης η πρώτη εκπαίδευση νέων εκπαιδευτών, στο πλαίσιο του τριετούς διεθνούς έργου «Recognize and Change», στο οποίο συμμετέχουν δήμοι και φορείς από τη Βραζιλία, Βουλγαρία, Πράσινο Ακρωτήριο, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Ισπανία.

Η εκπαίδευση Νέων Εκπαιδευτών, ηλικίας 19-26 ετών, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου. Απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας  Εκπαίδευσης ανέλυσαν θέματα σχετικά  με την ταυτότητα και τις σχέσεις,  παρακολούθησαν και συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια, εκπαιδεύτηκαν στην υλοποίηση εργαστηρίων σε μαθητές Λυκείου και είχαν την εμπειρία της συναναστροφής, συνεργασίας και συμβίωσης, στο πλαίσιο της ομάδας που δημιουργήθηκε. Η εκπαίδευση περιελάβανε μια διανυκτέρευση σε ξενώνα της Ερμούπολης.

Η συμμετοχή, η ανταπόκριση, αλλά και η αξιολόγηση των ίδιων των συμμετεχόντων  φανερώνει πως η εκπαίδευση, όπως και η συνολική οργάνωση της δράσης είχε μεγάλη επιτυχία και άφησε  πολύ ικανοποιημένους  όλους όσους πήραν μέρος.

Πέρα από την εισηγήτρια και τους νέους εκπαιδευτές, τη δράση πλαισίωσαν το προσωπικό της Βαρδακείου Σχολής, κοινωνική λειτουργός, υπεύθυνος μέσων επικοινωνίας, καθώς και εκπρόσωπος του έργου από την Ιταλία. Ήδη προετοιμάζεται η πραγματοποίηση των εργαστηρίων με θέμα «ταυτότητα και σχέσεις» στο ΕΠΑΛ Σύρου, καθώς και στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Σύρου.

Αξίζει να σημειωθεί, πως κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, ένας νέος εκπαιδευτής από τη Σύρο θα ταξιδέψει στη Βουλγαρία και αντίστοιχα, ένας εκπαιδευτής από τις υπόλοιπες συμμετέχουσες χώρες θα επισκεφτεί το νησί, στο πλαίσιο ανταλλαγής, προκειμένου να παρακολουθήσουν τα εργαστήρια μέσα στα Λύκεια.

Επιπλέον, δύο νέοι εκπαιδευτές μαζί με τη συντονίστρια, Βιβέτα Καρποντίνη, θα επισκεφτούν την Ισπανία, τον προσεχή Σεπτέμβριο, για τη διεθνή συνάντηση του προγράμματος.