Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων σε νηπιαγωγεία της Σύρου

Μια μεγάλη αγκαλιά, γεμάτη αγάπη

Αφορμή για επισκέψεις εντός και εκτός σχολικών αιθουσών αποτέλεσε για μία ακόμη χρονιά η Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη ηλικία, η οποία υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα, που αυτοί αντιμετωπίζουν.

Το σημαντικό ρόλο που οι ηλικιωμένοι διαδραματίζουν στη ζωή μας συζήτησαν τα παιδιά του Προνηπίου του Ιδιωτικού Σχολείου «Άγιος Γεώργιος», τονίζοντας ότι οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας πέρα από την αγάπη και τη βοήθειά τους, μας προσφέρουν απλόχερα τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες τους.

Ωστόσο, υπογραμμίστηκε ότι κάποιοι ηλικιωμένοι δε βρίσκονται κοντά στην οικογένειά  τους και μένουν μακριά από το σπίτι τους. Έτσι, τα παιδιά εξέφρασαν την επιθυμία να κάνουν κάτι γι’ αυτό.  Έφτιαξαν κάρτες με μία μεγάλη αγκαλιά και πολλή αγάπη γι’ αυτούς καθώς και κέικ μήλου για να τους προσφέρουν.

Το ραντεβού έκλεισε και την επόμενη ημέρα τα παιδιά μαζί με τις εκπαιδευτικούς επισκέφθηκαν το Ησυχαστήριο των Αδελφών του Ελέους. Εκεί, προσέφεραν τις κάρτες και το κέικ στους ηλικιωμένους, μίλησαν μαζί τους, τους τραγούδησαν, άκουσαν τις ιστορίες που είχαν να τους πουν και το πιο σημαντικό τους έδωσαν την πιο ζεστή τους αγκαλιά, μια αγκαλιά γεμάτη αγάπη.

Τις γιαγιάδες και τους παππούδες τους τίμησαν με τη σειρά τους και τα παιδιά του 2ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης, το οποίο άνοιξε διάπλατα τις πόρτες τους για να τους υποδεχτεί.

Μαζί, μίλησαν, συζήτησαν για τα παλιά χρόνια, για την παιδική ηλικία τους και το σχολείο, τραγούδησαν και χόρεψαν το «καναρινάκι», έφτιαξαν γλυκό κέικ, είπαν γλωσσοδέτες, έπαιξαν παιχνίδια στην αυλή και τραγούδησαν με το αρμόνιο του παππού.

Τα παιδιά έφτιαξαν μία ωραία ζωγραφιά, γράφοντας μια ευχή, κατασκεύασαν τα λουλούδια της αγάπης τους για αυτούς και στο τέλος, απονεμήθηκαν βραβεία.