Το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής συστήνεται στους μαθητές

  • Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου, 2018 - 06:14

Διήμερες εκδηλώσεις με στόχο τη γνωριμία μαθητών της Σύρου με την επιστήμη της εκπαιδευτικής ρομποτικής διοργανώνουν στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του ΕΠΑΛ Σύρου.

Το Κέντρο έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή παιδιά Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Σύρου με την εκπαιδευτική ρομποτική. Μέσω αυτής, οι μαθητές αποκτούν πολλαπλά οφέλη: ανάπτυξη δεξιοτήτων, ομαδική εργασία, επίλυση προβλημάτων, διαχείριση χρόνου και έργου, δεξιότητες επικοινωνίας, ερευνητικό πνεύμα, αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση και δημιουργικότητα. Μέσω των ρομπότ, τα παιδιά εμπεδώνουν πολύ καλύτερα μαθήματα όπως τα μαθηματικά, η μηχανολογία, η φυσική και ο προγραμματισμός. 

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί επίδειξη εργασιών και κατασκευών από μαθητές, ενώ θα διεξαχθεί μαθητικός διαγωνισμός με δραστηριότητες, προγραμματισμό ρομποτικών οχημάτων και κατασκευές. Το απόγευμα το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει κατασκευές και προγράμματα με τα οποία μαθητές του ΕΠΑΛ έλαβαν μέρος σε Περιφερειακούς και Πανελλήνιους αγώνες Ρομποτικής. Τέλος, θα παρουσιαστούν οι στόχοι και οι δράσεις του Κέντρου Ρομποτικής με ομιλητές εκπροσώπους του Δήμου και εκπαιδευτικούς – εκπαιδευτές του Κέντρου, οι οποίοι θα συζητήσουν με το κοινό και θα απαντήσουν σε ερωτήματα.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018, θα συνεχιστεί η επίδειξη εργασιών και κατασκευών, ενώ θα παρουσιαστούν προγράμματα επίδειξης και εργαστήρια δραστηριοτήτων για όσους μαθητές Δημοτικού – Γυμνασίου και Λυκείου επιθυμούν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στην εκπαιδευτική ρομποτική.