Μεγάλη επιτυχία για το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ΕΠΑΛ Σύρου

  • Τετάρτη, 20 Μαρτίου, 2019 - 11:48

Το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του ΕΠΑΛ Σύρου στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, συμμετείχε στους Πανελλήνιους αγώνες ρομποτικής που διοργάνωσε η WRO Hellas την Κυριακή 17/3/2019, με δύο ομάδες στην κατηγορία του Γυμνασίου.

Οι δύο ομάδες μας, «Robot3» (Μάρκος Μανταδάκης, Πέτρος Μανταδάκης, Μάριος Ρούσσος του 2ου Γυμνασίου) και «Τerminators» (Θανάσης Σταχτάς από το 2ο Γυμνάσιο, Μιχάλης Μπόνης από το 1ο Γυμνάσιο και Ιάσονας Βογιατζιδάκης από το 4ο Δημοτικό) προκρίθηκαν στο τελικό και κατέλαβαν την 1η και 25η  θέση αντίστοιχα ανάμεσα σε 54 ομάδες από όλη την Ελλάδα, ύστερα από μια απαιτητική δοκιμασία.

Για την επιτυχία τους αυτή θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές καθώς και στους καθηγητές-προπονητές τους Γιάννη Μαραγκό, Μανώλη Αργυρό και Πετρούλα Καμπέλη.

Αυτή η διάκριση αποτελεί για τους μαθητές ισχυρό κίνητρο για τη συνέχιση των προσπαθειών τους στην απόκτηση γνώσεων σε θέματα προγραμματισμού, μαθηματικών και μηχανικής που αποτελούν τα βασικά στοιχεία της ρομποτικής. Επίσης, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την εμπέδωση κλίματος συνεργασίας, αλληλοκατανόησης και ανάπτυξη της φαντασίας τους στην επίλυση πολύπλοκων προβλημάτων.

Στα άμεσα σχέδια του Κέντρου είναι η συμμετοχή ομάδων στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής (WRO Hungary), μέσω των Πανελληνίων προκριματικών αγώνων στο τέλος Ιουνίου και στις τρεις κατηγορίες Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου.

Τέλος,  θέλουμε να ευχαριστήσουμε το τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, τους Διευθυντές των ΕΠΑ.Λ. , Ε.Κ. Σύρου και 2ου Γυμνασίου, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου και τους συναδέλφους του Τομέα Πληροφορικής του Ε.Κ. Σύρου για τη στήριξή τους καθώς και την Blue Star Ferries για την έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των ομάδων που μετακινήθηκαν στην Αθήνα.