Λήξη μαθημάτων στο Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Σύρου

  • Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2019 - 06:21

Με τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς ολοκληρώθηκε και ο κύκλος μαθημάτων του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Σύρου. Φέτος συνολικά συμμετείχαν 14 μαθητές Δημοτικού, 9 μαθητές Γυμνασίου και 10 μαθητές Λυκείου, οι οποίοι υποστηρίχθηκαν από 6 εκπαιδευτικούς.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, το Κέντρο συμμετείχε στον  Πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής που διοργάνωσε η WRO Hellas με ομάδες Δημοτικού και  Γυμνασίου καταλαμβάνοντας την 1η θέση στην κατηγορία ΠΡΩΤΕΑΣ Γυμνασίου καθώς και  στον προκριματικό διαγωνισμό για την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO (World Robot  Olympiad  2019) με ομάδες Γυμνασίου και Λυκείου οι οποίες είχαν μια πολύ καλή παρουσία.

Οι εκπαιδευτικοί του Κέντρου θα θέλαμε να συγχαρούμε τους μαθητές μας για τις προσπάθειες τους  σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Θα θέλαμε επίσης να επισημάνουμε ότι  οι μαθητές των διαγωνιστικών ομάδων αφιέρωσαν δεκάδες ώρες από τον προσωπικό τους χρόνο, μαζί με τους προπονητές τους και μας εκπροσώπησαν επάξια!

Θεωρούμε ότι η συμμετοχή σε αγώνες και ο «πρωταθλητισμός», δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ένα από τα μέσα για την απόκτηση εμπειρίας, μέσα από επαφές με προπονητές και μαθητές από όλη την Ελλάδα με ανταλλαγή απόψεων γύρω από προγραμματιστικές και κατασκευαστικές επιλογές.    

Τέλος, να ευχαριστήσουμε τους Διευθυντές/τριες και τους συλλόγους γονέων & κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου, 6ου Δημοτικού Σχολείου και 2ου Γυμνασίου Σύρου, τους Διευθυντές και εκπαιδευτικούς του ΕΠΑ.Λ. και του Εργαστηριακού Κέντρου Σύρου, το Δήμο Σύρου Ερμούπολης και τον εφοπλιστή κο Μαρτίνο για την ανιδιοτελή στήριξη και προσφορά τους.

Ελπίζουμε και η νέα σχολική χρονιά να είναι το ίδιο εποικοδομητική.

Καλό καλοκαίρι, ραντεβού τον Σεπτέμβρη.

 

Οι εκπαιδευτές                      

Αυγουστής Κλείσαρης,   Γιάννης Μαραγκός,   Μανώλης Αργυρός

Άννα Γαρδέλη,  Αργυρώ Γιάνναρη,  Πετρούλα Καμπέλη