Αξιολόγηση για τη διάγνωση των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών του σχολικού δικτύου

Λειτουργία ΕΔΕΑΥ στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

  • Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου, 2020 - 07:40

Επιτροπή Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών και μαθητριών θα λειτουργήσει κατά την τρέχουσα διδακτική χρονιά 2020-2021 και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης.

Η ΕΔΕΑΥ αποτελεί καινοτόμο θεσμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος στην οργάνωση της υποστήριξης και ενδυνάμωσης των μαθητών/τριών με δυσκολίες στη μάθηση και σε άλλους τομείς και στόχο έχει τη διεπιστημονική ενίσχυση του εκπαιδευτικού και του σχολείου, εν γένει.

Η ΕΔΕΑΥ στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης απαρτίζεται από τη Διευθύντρια Χριστιάνα Καρτσέλου (πρόεδρος), την εκπαιδευτικό ΕΑΕ (Τμήμα Ένταξης) Ελευθερία Δρούγκα, την Κοινωνική Λειτουργό, Άννα Δερμανοπούλου, την Ψυχολόγο, Χριστίνα Μακρίδου και τον Εκπαιδευτικό του εκάστοτε τμήματος.

Η Κοινωνική Λειτουργός και η Ψυχολόγος της ΕΔΕΑΥ επισκέπτονται το σχολείο κάθε Παρασκευή.  Στις αρμοδιότητες του Κοινωνικού Λειτουργού περιλαμβάνεται η κοινωνική υποστήριξη και συμβουλευτική γονέων, η συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της ΕΔΕΑΥ, η λήψη και η σύνταξη κοινωνικού ιστορικού από τον γονέα του εκάστοτε μαθητή, η συστηματική και προγραμματισμένη υποστήριξη (ατομική και ομαδική) σε μαθητές και μαθήτριες, η συνεργασία με την οικογένεια, η ενημέρωση και η διασύνδεση της οικογένειας με αρμόδιους φορείς.

Από την άλλη, ο ψυχολόγος μέλος της ΕΔΕΑΥ, φροντίζει για την εφαρμογή των αρχών της ψυχολογίας στην εκπαίδευση και την υλοποίηση των στόχων για την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας. Εργάζεται στο επίπεδο ολόκληρου του σχολείου, σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, με το ίδιο το παιδί, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς ανάλογα με τις εκάστοτε διαπιστωμένες ψυχολογικές ανάγκες και, όπου θεωρείται αναγκαίο, σε συνεργασία με άλλους ειδικούς επαγγελματίες ή σχετικούς φορείς στο περιβάλλον του σχολείου. Αξιολογεί τις ψυχολογικές ανάγκες των μαθητών, εκτιμά το συναισθηματικό και το νοητικό προφίλ του μαθητή χρησιμοποιώντας επιστημονικές μεθόδους. Προετοιμάζει σύμφωνα με τις συναισθηματικές τους ανάγκες του μαθητές για κάθε μετάβαση.

Σε περίπτωση κατά την οποία κάποιος γονέας – κηδεμόνας επιθυμεί να  επικοινωνήσει με την ομάδα της ΕΔΕΑΥ για οποιαδήποτε διευκρίνιση παρακαλείται να έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Διεύθυνση της Σχολικής Μονάδας.