Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας φώτισαν τις ζωές 205 λιγότερο τυχερών παιδιών με… αστέρια αγάπης

Κι όμως υπάρχει ελπίδα

  • Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου, 2021 - 06:12

Στην εποχή της πανδημίας, με τους γονείς να αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας ευαισθητοποιήθηκαν και διέθεσαν μέρος από το χαρτζιλίκι τους για καλό σκοπό.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Παιδικού Καρκίνου, οι μαθητές αγόρασαν τα αστέρια του προγράμματος «Αστέρι της Ευχής» του Make-A-Wish (Κάνε μια ευχή), βοηθώντας έτσι κάποιο από τα 205 άρρωστα παιδιά να πραγματοποιήσει την ευχή του.

«Ήταν σαν ένα κύμα συμπαράστασης στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε. Σε μία μόλις εβδομάδα πουλήθηκαν όλα τα αστέρια και καθώς τα παιδιά ζητούσαν συνεχώς να πάρουν κι άλλα, μας απέδειξαν πως υπάρχει ελπίδα σε αυτόν τον τόπο και αυτή είναι μόνο μέσα από τα παιδιά», σημείωσε η δασκάλα των Αγγλικών, Μαργαρίτα Φόνσου.

Δεν είναι απλά μία ευχή - Είναι πολλά παραπάνω

Το Make-A-Wish εκπληρώνει ευχές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία. Στόχος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας είναι να  εκπληρώνει την ευχή κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήρια της. Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν  τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια.  Ιδρύθηκε στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το 1980 και είναι ο κορυφαίος Οργανισμός εκπλήρωσης ευχών στον κόσμο, που απευθύνεται σε παιδιά

Με παρουσία  σε περισσότερες από 50 χώρες και περισσότερους από 40.000 εθελοντές, έχουν εκπληρωθεί περισσότερες από 500.000 ευχές παγκοσμίως, ενώ κάθε 16 λεπτά εκπληρώνεται μία ευχή παιδιού, σε κάποιο σημείο του πλανήτη.

Στην Ελλάδα, ενωμένοι όλοι μαζί, γενναιόδωροι χορηγοί, υποστηρικτές, οι εργαζόμενοι και οι 400 εθελοντές μας σε όλη τη χώρα, εκπληρώνουν κατά μέσο όρο μια ευχή κάθε 36 ώρες. Από το 1996, που ιδρύθηκε, το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) έχουν εκπληρωθεί περισσότερες από 2.500 ευχές.

Αστέρι της Ευχής

Εικοσιένα χρόνια συμπληρώνει φέτος το πρόγραμμα που αφορά σε ένα χάρτινο Αστέρι το οποίο διατίθεται με τη συμβολική δωρεά των €2.

Η συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου μάς επιτρέπει στο Make A Wish να καλύπτει από τα έσοδα του προγράμματος, το 1/3 των ευχών που εκπληρώνει ετησίως.

Εκτός από τα σχολεία, το Αστέρι της Ευχής υλοποιείται τα τελευταία χρόνια και από πλήθος φορέων και επιχειρήσεων.