Εξεταστικό κέντρο Αγγλικών για πρώτη φορά στην Πάρο

Μετά από απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στην Πάρο και συγκεκριμένα στο Γ.Ε.Λ. Πάρου, εξεταστικό κέντρο για το ειδικό μάθημα των Αγγλικών για τις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2023, εξυπηρετώντας τους μαθητές από όλες τις σχολικές μονάδες Πάρου, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

"Μία σπουδαία εξέλιξη για τα νησιά μας"

Η διευθύντρια του Γ.Ε.Λ. Πάρου, μίλησε στην "Κοινή Γνώμη" εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους είναι τόσο σημαντική αυτή η εξέλιξη για τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

"Η δημιουργία του εξεταστικού κέντρου στην Πάρο είναι ένα πολύ σημαντικό νέο για τα νησιά μας και μία μεγάλη διευκόλυνση για τα παιδιά τα οποία δεν θα χρειαστεί φέτος να μετακινηθούν", δηλώνει η διευθύντρια των Γ.Ε.Λ. Το θέμα, εκτός από πρακτικό, είναι και οικονομικό εξηγεί, εφόσον έως τώρα τα έξοδα μετακίνησης των παιδιών, τα οποία ως ανήλικα έπρεπε να συνοδεύονται, δεν καλύπτονταν από το κράτος, παρά μόνο στην περίπτωση που κάποιος μαθητής έπρεπε να εξεταστεί προφορικά. "Τα παιδιά, σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να μετακινηθούν στη Σύρο ή στον Πειραιά, αυτές ήταν οι δύο επιλογές. Και στις δύο περιπτώσεις, τα δρομολόγια των πλοίων δεν εξυπηρετούν, κάτι που σημαίνει περισσότερες διανυκτερεύσεις, περισσότερα έξοδα - ιδίως με την αύξηση των ακτοπλοϊκών- , περισσότερη ταλαιπωρία, μέσα στο ήδη έντονο άγχος, λόγω εξετάσεων, των παιδιών. Οι μετακινήσεις που θα χρειαστεί να κάνουν οι μαθητές της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων προς την Πάρο γίνονται πιο εύκολα και πιο οικονομικά", αναφέρει η κα. Χατζηγεωργίου.

"Η νησιωτικότητα πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν"

"Είχαμε δεχθεί αρκετές οχλήσεις από γονείς για αυτό το θέμα κι ευτυχώς κάναμε έγκαιρα το αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας σε συνεννόηση με το ΓΕΛ Νάξου, που είναι επίσης εξεταστικό κέντρο, και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Κυκλάδων στη Σύρο, η οποία το προώθησε στο Υπουργείο και η υπουργός Παιδείας το ενέκρινε. Είναι πολλές οι σχολές που απαιτούν εξέταση στο μάθημα των αγγλικών, οπότε είναι σπουδαίο για τα νησιά μας το ότι πλέον έχουμε εξεταστικό κέντρο για το συγκεκριμένο μάθημα" σχολίασε η διευθύντρια του Γ.Ε.Λ. Πάρου.

Ο αριθμός των παιδιών που έχουν δηλώσει συμμετοχή για την εξέταση στο μάθημα των αγγλικών από τα νησιά της Πάρου, της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, είναι 82.

"Πρόκειται για μία έκτακτη απόφαση. Κανονικά, για να εγκριθεί η δημιουργία ενός εξεταστικού κέντρου χρειάζεται η συμμετοχή περισσότερων από 100 μαθητών. Η νησιωτικότητα όμως πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν και υπό ειδικές συνθήκες να εγκρίνονται τέτοιες αποφάσεις ώστε να διευκολύνονται οι μαθητές και οι οικογένειές τους", σχολιάζει χαρακτηριστικά και ευχαριστεί θερμά τον διευθυντή Δ.Ε. Κυκλάδων Ξενοφώντα Βαμβακερό για όλες τις ενέργειες στις οποίες προέβη προκειμένου να τελεσφορήσει η επιθυμία παιδιών και καθηγητών.