Πλήθος κόσμου έδωσε το "παρών" στην εκδήλωση των εγκαινίων του νέου υπερσύγχρονου Σχολείου

Λαμπερά εγκαίνια για το Βαμβακάρειο Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Δελασάλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Με το γενικό σύνθημα να είναι ότι, "Η κατασκευή και λειτουργία ενός νέου σχολείου αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός σε κάθε τοπική κοινωνία", πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου 2023, σε μία λαμπερή εκδήλωση, τα εγκαίνια του ΒΑΜΒΑΚΑΡΕΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ των Εκπαιδευτηρίων Δελασάλ Σύρου.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων έδωσαν το "παρών" πλήθος κόσμου, μαθητές, γονείς, καθηγητές αλλά και εκπρόσωποι της Πολιτείας, της Περιφέρειας, της Δημοτικής Αρχής αλλά και της Εκκλησίας, οι οποίοι μίλησαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δίνοντας τις δικές τους ξεχωριστές ευχές για την λειτουργία του νέου σχολείου.

Κατά τη διάρκεια της λαμπερής βραδιάς τιμήθηκαν τέσσερις σημαντικοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτηρίων "ΔΕΛΑΣΑΛ", μεταξύ των οποίων και ο αδερφός Φραγκίσκος Βαρθαλίτης.

Μετά τις ομιλίες και τις τιμητικές βραβεύσεις, ακολούθησε ο αγιασμός, το παραδοσιακό κόψιμο της κορδέλας και περιήγηση στους χώρους του υπερσύγχρονου Λυκείου.

Έπειτα ακολούθησε γεύμα στον προαύλιο χώρο, με πολλές συζητήσεις μεταξύ των παρευρισκόμενων.

Στο δελτίο τύπου των Εκπαιδευτηρίων Δελασάλ Σύρου, για τα εγκαίνια, τονίζεται ότι, "δημιουργήσαμε ένα μοναδικό Λύκειο που θα καλύψει όλες τις μαθησιακές και συμβουλευτικές ανάγκες των μαθητών και των μαθητριών μας.

- Συμβουλευτική και εμψύχωση με ομάδα έμπειρων εκπαιδευτικών.

- Λειτουργία Α,Β,Γ Λυκείου με ενισχυμένο ωρολόγιο πρόγραμμα στα βασικά μαθήματα.

- Συνεργασία με άριστο και έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό.

- Ενισχυμένο ωρολόγιο πρόγραμμα για την προετοιμασία των εξετάσεων στην τράπεζα θεμάτων.

- Παροχή νέου κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού.

- Προετοιμασία για τις εξετάσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

- Συνδυασμός Σχολικής δομής και φροντιστηριακής δομής ώστε κάθε ώρα να είναι αποτελεσματική , αποδοτική και ποιοτική.

- Αξιοποίηση όλων των ωρών με συγκεκριμένα σχέδια μαθημάτων ενταγμένων στο συνολικό εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό προγραμματισμό μας.

Διαθέτουμε θαυμάσιους πιστοποιημένους εκπαιδευτικούς χώρους και αίθουσες εξοπλισμένες με κάθε σύγχρονο μέσο διδασκαλίας, καθώς και άνετο χώρο πάρκινγκ για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών και τη διευκόλυνση των γονέων. Τα Εκπαιδευτήρια ΔΕΛΑΣΑΛ προσφέρουν στην κοινωνία ολοκληρωμένη εκπαιδευτική δομή από βρεφονηπιακό σταθμό μέχρι και Λύκειο, φροντιστήριο, κέντρο ξένων γλωσσών και θερινό σχολείο. Το νέο κτίριο του Λυκείου Μ.Α.Σ. οφείλει μεγάλη ευγνωμοσύνη στον καπετάνιο Βασίλη Βαμβακάρη, στο χριστιανικό τάγμα των Αδελφών Δελασάλ και στο ίδρυμα “L’ Oeuvre d’ Orient” για τη συμβολή τους στην ανέγερσή του."

Αναλυτικό αφιέρωμα και ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της "Κοινής Γνώμης"