Παρουσίαση της υποψήφιας ευρωβουλευτή με το κόμμα του κ. Μαριά “Ελλάδα – Ο άλλος δρόμος”, στις επερχόμενες ευρωεκολγές

Ο Νότης Μαριάς στη Σύρο

Στη Σύρο βρέθηκε ο πρόεδρος του κόμματος “Ελλάδα – Ο άλλος δρόμος”, κ. Νότης Μαριάς, προκειμένου να παρουσιάσει την υποψήφια ευρωβουλευτή της παράταξης, κ. Σοφία Βαρθαλίτου.

Ο κ. Μαριάς πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τρίτης, όπου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων, παρουσιάζοντας τις βασικές προγραμματικές θέσεις του κόμματός του, αλλά και την υποψήφια με την παράταξή του, κ. Βαρθαλίτου, η οποία εντάχθηκε στο ψηφοδέλτιο του κ. Μαριά, ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών.

Ο επικεφαλής του κόμματος ανέλυσε εκτενώς τις προγραμματικές θέσεις της παράταξης, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τις ενέργειες, στις οποίες επιδιώκει να προχωρήσει στο πλαίσιο της αποφασιστικής διαδικασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και για θέματα που απασχολούν τα νησιά, τις Κυκλάδες ή και τη Σύρο ειδικότερα, όπως είναι το θέμα του Νεωρίου, το θέμα των υποδομών του εργοστασίου της ΔΕΗ κ.α.

Όπως τόνισε, το κόμμα κατέρχεται ως ανεξάρτητο και “αντισυστημικό” στην Ευρωβουλή, συμμετέχοντας στην ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με αποτέλεσμα να μη διατηρεί σχέσεις εξάρτησης από τη δεξιά ή την αριστερά και ως εκ τούτου να λειτουργεί αποκλειστικά με γνώμονα το συμφέρον της Ελλάδας, σε ένα πατριωτικό ιδεολογικό πλαίσιο.

Ο κ. Μαριάς αναφέρθηκε σε ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό, το Μακεδονικό, το χρέος της χώρας προς τους εταίρους και τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, που κρίνει η παράταξη, ότι πρέπει να δρομολογηθούν, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου αυτό να είναι διαχειρίσιμο, χωρίς την περαιτέρω οικονομική αφαίμαξη των πολιτών, τη ναυπηγική βιομηχανία, τις διεθνείς σχέσης, αλλά και τη διεθνή πολιτική σκηνή, αποσαφηνίζοντας τις θέσεις του κόμματος επ' αυτών.

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Μαριάς δέχτηκε ερωτήσεις από τα τοπικά ΜΜΕ, ενώ στο τρίτο μέρος, δέχτηκε τις ερωτήσεις των παρευρισκόμενων εκπροσώπων φορέων.

Ετικέτες: