Ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς στη Σύρο

Προτάσεις για την Ναυπηγική βιομηχανία και την νησιωτική πολιτική

  • Τετάρτη, 20 Μαρτίου, 2019 - 13:21

Ιδιαίτερα επίκαιρη αναδεικνύεται η πρότασή μας για Ειδικό Καθεστώς της Ελλάδας εντός ΕΕ με μέτρα για την Ναυπηγική βιομηχανία και την νησιωτική πολιτική τόνισε ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς από την Ερμούπολη της Σύρου σε σχετική συνέντευξη που έδωσε στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής ανέλυσε την πρόταση του Κινήματος ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ για Ειδικό Καθεστώς της Ελλάδας εντός ΕΕ και Ευρωζώνης στο πλαίσιο του οποίου πρέπει να ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση της ναυπηγικής βιομηχανίας στην Χώρα μας με ιδιαίτερη έμφαση στην κατάργηση των απαγορεύσεων της ΕΕ να ναυπηγούνται εμπορικά πλοία μέχρι το 2025 στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Επιπλέον ζήτησε να ανασταλεί και η εκτέλεση του σχετικού προστίμου το οποίο επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για δήθεν παράβαση του νόμου περί κρατικών ενισχύσεων. Μια ενδεχόμενη ρύθμιση στην υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, εκτίμησε ο Νότης Μαριάς, θα συμβάλει στην ενίσχυση της Ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας και συνακόλουθα θα αποτελέσει ανάσα και για την λειτουργία του ναυπηγείου του Νεωρίου στην Σύρο.

Σε σχέση με την λήψη μέτρων για την ενίσχυση της νησιωτικής πολιτικής ο Νότης Μαριάς κάλεσε την Κυβέρνηση να θέσει σε άμεση εφαρμογή το άρθρο 120 της Οδηγίας της ΕΕ για τον ΦΠΑ που θεσπίστηκε το 2006 και το οποίο επιτρέπει την επιβολή μειωμένου ΦΠΑ κατά 30% στα νησιά του Αιγαίου μεταξύ των οποίων και στα νησιά του πρώην νομού Κυκλάδων.

Επιπλέον στην συνέντευξη τύπου ο Νότης Μαριάς ζήτησε την συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου της ΔΕΗ στην Σύρο προκειμένου να αποτελεί «θερμή» εφεδρεία σε περίπτωση ενδεχόμενου black-out που θα έχει δυσμενή αποτελέσματα για τον τουρισμό στο νησί  αλλά και την ασφαλή λειτουργία του Νεωρίου και των άλλων παραγωγικών επενδύσεων όχι μόνο στην Σύρο αλλά και σε παρακείμενα νησιά. Επιπλέον πρότεινε με Ευρωπαϊκά κονδύλια που προβλέπονται για τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ να αξιοποιηθεί το υφιστάμενο εργοστάσιο για παραγωγικές δράσεις στο πεδίο του Φυσικού Αερίου και της Ηλεκτροκίνησης Οχημάτων. Επιπροσθέτως στην συνέντευξή του ο Νότης Μαριάς ανέλυσε τις θέσεις του Κινήματος ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ με ιδιαίτερη έμφαση ενάντια στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας και της ιστορίας μας ενώ αναφερόμενος στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής ζήτησε μέτρα για την στήριξη της πολύτεκνης και τρίτεκνης οικογένειας, μέτρα υπέρ των ΑΜΕΑ, Ανακεφαλαιοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος με την θεσμοθέτηση κοινωνικών πόρων και δημιουργία Κρατικού Ταμείου Σωτηρίας Δανειοληπτών προκειμένου να μην χάσουν οι Έλληνες τα σπίτια τους από τα κοράκια.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου  ο Νότης Μαριάς αναφέρθηκε στις επικείμενες Ευρωεκλογές επισημαίνοντας ότι το Κίνημα ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ θα συμμετέχει με ανεξάρτητο και αυτοδύναμο ψηφοδέλτιο παρουσιάζοντας ταυτόχρονα την υποψήφια Ευρωβουλευτή του Κινήματος κα. Σοφία Βαρθαλίτου, Ακαδημαϊκή Ποδολόγο - Καθηγήτρια κάτοικο Σύρου.

Τέλος ιδιαίτερα παραγωγικές ήταν οι συναντήσεις του Νότη Μαριά με μέλη και στελέχη του Κινήματος ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, με τον Πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων, τον Πρόεδρο των Συνταξιούχων ΙΚΑ Κυκλάδων, τον Πρόεδρο και στελέχη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, με την Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, με την Διοίκηση του Σωματίου Εργαζομένων του  Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, με τους Εργαζόμενους του Εργοστασίου της ΔΕΗ Σύρου, με την Διοίκηση του σωματείου ΑΜΕΑ Κυκλάδων και με πολύτεκνους του νησιού.

Ετικέτες: